Pastís de carbassa i mascarpone
Pastís de carbassa i mascarpone

És temps De carbasses. De carbasses a tot arreu i a tot hora. Però… sabíeu que en podem fer molt més que plats salats?. La cuinera de Gavà, Laura Zurriaga, us proposa fer un pastís que, a més de sortir boníssim, sorprendrà a tota la taula si ho presentem com a postres d’un àpat familiar!

  • TEMPS: 1:30H
  • DIFICULTAT: BAIXA
  • QUANTITAT: Motlle de 20x30cm, per 8 persones aprox.

INGREDIENTS PER AL PA DE PESSIC DE CARBASSA

  • 3 ous mitjans
  • 300gr carbassa crua
  • 150gr Oli d’oliva
  • 260gr farina
  • 200gr sucre
  • Vainilla
  • 10gr impulsor químic (llevat “Royal”)
  • Sal (sempre, un polsim!)

COM FEM EL PA DE PESSIC?

  1. Pelem i tallem la carbassa a daus, la posem dins un bol o recipient apte per a microones, ho emboliquem amb film transparent (que quedi ben tancat) i ho coem al microones 6 minuts a màxima potència.
  2. Triturem la carbassa cuita i n’agafem 250gr.
  3. Als 250gr hi afegim: els tres rovells d’ou, el sucre, l’oli, la sal i la vainilla. I ho barregem bé.
  4. Ara incorporem la farina i l‘impulsor (passats primer per un colador per treure’n els grumolls) i els barregem amb una espàtula fins que sigui homogeni.
  5. En un bol a part hem de batre les clares a punt de neu, i afegir-les amb moviments envolvents a la barreja inicial!
  6. Posem la barreja final en un motlle encamisat (amb oli i farina) o amb paper de forn, 35 minuts amb calor a dalt i a baix, sense aire, a 180º. (Forn preescalfat prèviament)

 

INGREDIENTS DEL FROSTING!

  • 300gr mascarpone
  • 30gr de sucre glass
  • Vainilla

COM FEM EL FROSTING?

  1. No té cap màgia! (o tota)
  2. Barregem tots els ingredients i els integrem! Ho posem en màniga pastissera i decorem el pa de pessic per sobre. Ja sigui en dosis individuals o per sobre de tot el pastís

TRUCS!

  • Pots afegir espècies que queden meravelloses amb la carbassa: nou moscada, canyella, curry, clau…
  • Recorda posar el frosting quan el pa de pessic ja sigui ben fred, sinó se’t desfarà
  • Pots fer el mateix pastís amb puré de moniato, pastanaga, remolatxa…
  • Els ous han d’estar a temperatura ambient per a que muntin bé, i el puré de carbassa ha d’estar fred quan el facis servir, sinó faràs una truita al afegir els rovells!
  • Per sobre pots posar-hi ratlladura de taronja i canyella, per exemple, però fins i tot una mica de xocolata negra li quedaria genial
  • Si vols, pots congelar el pa de pessic sense el frosting! Només l’has d’embolicar bé o guardar dins un recipient hermètic i treure’l el dia abans de menjar-lo!

 

PUBLICITAT