Paulina Parra
Una de les aquarel·les de Paulina Parra

Paulina Parra exposa 31 de les seves aquarel·les a la seu social de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), de la qual ella n’és membre. Es tracta de paisatges de natura que ella pinta aprofitant les sortides de grup que fa amb l’entitat muntanyenca. Alguns paisatges són gavanencs i altres no ho són, i per exemple entre els primers trobarem “les fonts de les mines de ferro, l’ermita de Brugués o el castell d’Eramprunyà”, segons ens explica la mateixa Parra.

Per ella, pintar natura mentre està a la mateixa natura “és una cosa que em relaxa molt, és com una teràpia ja que m’agrada sortir a la natura i gaudir-la, però el que m’agrada realment és estar tranquil·la i observar-la mentre pinto. És un moment en que m’oblido de tot i només estic per la pintura, és un moment només per a mi en el que no hi ha res més al meu voltant, i això em relaxa molt”..

Parra ens explica que pinta aquestes aquarel·les aprofitant les sortides perquè “no sempre acabo les excursions, va arribar un moment en que per mi era més important portar els estris a la motxilla i aturar-me en algun lloc a pintar mentre els demés segueixen l’excursió”.

Parra sol trigar entre dues i tres hores per fer una d’aquestes aquarel·les, que és una tècnica “molt diferent d’altres ja que has de guardar el blanc. Tu el blanc ja el tens al paper quan pintes amb aquarel·les, i has de jugar molt amb elements com l’aigua sense passar-te perquè no hi ha marxa enrere”. De fet, Parra assegura que està “en aprenentatge continu, no soc de cap manera una professional i només pinto de tant en tant, aprofitant les sortides de la UME. Per això no totes les vegades el resultat és el que m’agradaria, per a mi no és difícil pintar-les però de vegades es veu que l’aquarel·la no està utilitzada com hauria d’estar, s’ha de tenir en compte que vaig provant coses i a vegades encerto i a vegades no. Ara, però, estic filant més prim i crec que els resultats estan sent millors”.

Escollir les 31 aquarel·les que formen part de l’exposició va ser una tasca “molt dura perquè totes són com les teves filles. Hi ha algunes que veus clarament que no, però sí que he hagut de deixar coses fora que m’agradaven i que m’hagués agradat que estiguessin, però o bé la temàtica ja s’anava molt o bé les vaig haver de deixar fora per qüestions d’espai, perquè la sala on està l’exposició és reduïda”.

L’exposició, que porta per títol “Paisatges de muntanya i entorn de Gavà”, s’inaugura al local de la UME, al carrer Salvador Lluch número 6, el divendres 10 de febrer a partir de les 19:30 hores. La mostra es podrà visitar fins el 30 d’abril els dimecres i divendres de 19:00 a 21:00 hores.