pedregada
Pañella, davant els camps de bledes totalment destrossats

La pedregada de la passada setmana ha fet estralls als camps de Gavà. Segons Josep Pañella, president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, la pedra caiguda en la tempesta del passat dia 17 a la nit “és impossible d’aturar i no podem fer res quan cau, ningú és culpable d’això, són inclemències meteorològiques davant les quals no podem fer res”.

Pañella qualifica les destrosses de “desastre”, i en particular ha destacat “els cultius de bledes que s’han perdut totalment ja que no es podrà aprofitar de cap manera el que ha quedat”. A banda d’aquests cultius, “el tomàquet de pera també ha quedat afectat, i també a molt llocs els tomàquets de canya han apareguts foradats. Fins i tot han quedat afectats cultius de síndria, hi ha camps amb les síndries foradades i obertes”.

Segons Pañella, “la pluja no ha estat el problema d’aquesta nit, tot i que en una hora la tempesta ha estat intensa amb més de 60 litres per metre quadrat. Si aquests litres haguessin caigut en un espai més gran hauria estat millor, tot i això no ha fet mal perquè la terra estava molt seca, i a més vam obrir el Cargol d’Arquímedes a la nit i vam poder eixugar els camps d’aigua”.

pedregada
Síndries fetes malbé per la pedra caiguda ahir a la nit a Gavà

Les afectacions a la zona agrícola de Gavà s’han estès a instal·lacions com per exemple les pistes de tennis de La Pineda. Segons ens ha explicat Gonzalo Farrés, gerent d’aquestes instal·lacions que van obrir a Gavà l’any 1967, “tenim unes màquines que treuen l’aigua de les pistes de tennis automàticament quan plou, el problema és que en algun moment de la nit s’ha anat la llum i, per tant, han deixat de funcionar. Així que quan hem arribat al matí totes les 11 pistes de tennis que tenim estaven inundades”.

Quan hem visitat les instal·lacions, els operaris ja portaven hores traient aigua de les pistes. Moltes ja no tenien aigua, però “encara són impracticables i no es pot jugar perquè estan plenes de fang”. La seva previsió és que “avui ja tindrem quatre pistes operatives, però les altres set no les podrem tenir a disposició del públic fins ben bé demà o fins i tot demà passat”.

pedregada
Així estàven les pistes de tennis de La Pineda aquest matí