Pedro Gares presenta la seva primera novel·la
Pedro Gares també és músic

La biblioteca Josep Soler Vidal acollirà, aquest dimecres, la presentació de la primera novel·la de Pedro Gares titulada “Los misterios del ojo del volcán”. Aquest polifacètic autor, que també cultiva altres arts plàstiques i és músic, estarà, a partir de les 18.30 hores, per parlar d’aquesta obra que va veure la llum el març passat. Es tracta d’un llibre d’intriga amb moltes dosis d’humor ambientada en un barri treballador de l’Hospitalet, on el propi escriptor hi va créixer. El protagonista és en Braulio, un home amb una feina precària i que sense cap culpa es veu immers en situacions problemàtiques. Gares avança que “Braulio, per exemple haurà d’exercir de giggolo per poder guanyar prou diners i saldar el deute que la seva mare ha contret jugant al pòquer i on l’amenaça es que li tallin la seva pròpia orella”.

La història també es desenvolupa en altres zones de Barcelona i a la localitat tarragonina de l’Arboç del Penedès, concretament a l’edifici del segle XIX obra de Roqué i Marí i que esdevé una rèplica de la Giralda de Sevilla.

Tot i ser la primera novel·la, Gares diu que n’havia escrit dues abans que “no han vist la llum”, però li han servit per “definir el personatge” i que no descarta publicar-les més endavant o crear una segona part de les seves desventures. El que sí ha publicat Pedro Gares va ser un poemari al 2013, juntament amb 2 amics, i un llibre de relats curt que data del 2008.

Pedro Gares precisa que les dues grans influències en aquest llibre han estat Eduardo Mendoza amb “Riña de gatos” i “Maldito Karma” de David Safier.