Peeter Pruus i Cristina guanyen la cursa Scott Marathon 2023
Peeter Pruus i Cristina guanyen la cursa Scott Marathon 2023

Gavà ha estrenat aquest dissabte les Scott Marathon 2023 de BTT, una cursa que va comptar amb una gran participació i que s’encabia dins les activitats de Bike Show que van omplir el cap de setmana de natura i bici.

La cursa que va comptar amb ciclistes de 20 nacionalitats va presentar dures opcions de recorregut: 41Km i 1500m+ i 30Km i 1000m+.

En la prova llarga, amb una primera meitat de carrera dura física i tècnicament, un dels favorits a la victòria , va començar a marcar un ritme molt fort que va fer que el grup s’estirés des dels primers quilòmetres. Ja en el quilòmetre 15, Pruus, Ferrer (RR Bikers) i el seu company Ever Alejandro, van obrir un petit buit respecte a Francesc Guerra (Scott Cala Bandida), que intentava donar-los caça.
Superada la meitat del traçat, Pruus seguia marcant el ritme de carrera, però Ferrer i Alejandro no cedien. Van arribar els tres junts als últims dos quilòmetre i allà, Pruus va fer un atac definitiu. Va aconseguir la distància suficient per a entrar en primera posició, parant el crono en 1.58:30. Ferrer i Ever Alejandro just per darrere. Guerra i el txec Skala van tancar el TOP 5.

Les noies

En categoria femenina, Cris Morán (BTB Sport Scott Team) i Jordina Muntadas (Edibikes) es van escapar al capdavant de la prova. Ambdues es van distanciar dels seus rivals i a l’equador de carrera, l’asturiana va decidir atacar per a buscar el triomf. Va ser sòlida i va arribar a meta en primera posició amb gairebé dos minuts de diferència sobre Muntadas. Lourdes Cayetano (Biking Point) va tancar el podi.

En la prova curta, Oriol Sans (Maxxis Bicioasión Barcelona) i Vanessa Serrano (CC Ratpenat) van ser els més ràpids a completar els 30 quilòmetres.