Els pensionistes reclamen una auditoria dels comptes de la seguretat social
Els pensionistes reclamen una auditoria dels comptes de la seguretat social

Un centenar de persones ha participat aquest matí a la concentració convocada per Marea Pensionista de Gavà davant de l’oficina de la Seguretat Social de Gavà. Una concentració en defensa de les pensions i els serveis públics amb l’objectiu d’exigir al govern espanyol la realització d’una auditoria dels comptes de la Seguretat Social que acrediti l’import que l’Estat deu als pensionistes i el calendari per a la seva devolució. Així ho explicava el portaveu de l’entitat, Manuel Francisco Sandoval: “L’objectiu de la concentració d’avui és presentar a les oficines de la Seguretat Social radicades en Gavà un escrit en el qual exigim com a la resta de pobles d’Espanya la auditoria per part de la seguretat social de tot els diners que han anat desplegant fins a altres conceptes que no eren les pensions públiques”.

A la concentració van participar les marees pensionistes de Castelldefels, Viladecans Sant Climent, Begues i Sant Vicenç dels Horts que van partir en manifestació des de la carretera passant per la Rambla fins arribar a les portes de la seu de la Seguretat Social a Gavà.

Al llarg del recorregut i durant la concentració es van cridar consignes com “No a la privatització”, “Retallar en sanitat és assassinar”, “La sanitat pública es defensa no es ven”, “Pensions públiques sí, privades no”, “Governi qui governi les pensions es defensen”.

Els pensionistes reclamen una auditoria dels comptes de la seguretat social

El portaveu de Marea Pensionista de Gavà va llegir un manifest en què entre altres qüestions s’exigeix “una auditoria de les comptes de la seguretat social des de la seva fundació” i es demana “als treballadors i treballadores públiques d’aquesta institució, la seva solidaritat y la seva mobilització per preservar una institució que durant molt de temps ha estat la columna vertebral del nostre estat social de benestar guanyat per totes i tots els treballadors”.

Manuel Francisco Sandoval junt amb altres dos representants van intentar lliurar el manifest a la direcció de l’oficina de la Seguretat Social de Gavà però no va ser possible, el que ha ocasionat una dura crítica per part de tots els presents. “Ni tan sols ens han deixar entrar a una persona sola quan aquest és un lloc públic. Ha estat una actuació inadmissible per part de la persona que ens ha rebut a les portes que ni volia agafar-nos el comunicat. Ha estat un moment molt desagradable per a nosaltres”.

La concentració d’avui també ha servir per animar a participar a la manifestació que tindrà lloc a Madrid el 16 d’octubre exigeixen al govern espanyol una auditora dels comptes de la Seguretat Social. “Nosaltres estarem en aquesta manifestació convocada per a tot el territori espanyol i desitgem que sigui massiva”, ha remarcat Sandoval.