Penya Barcelonista Blaugrana Gavanenca
Un moment del dinar d'ahir

La Penya Barcelonista Blaugrana Gavanenca compleix 47 anys. Per celebrar-ho, una seixantena de persones van assistir ahir diumenge a un dinar de commemoració que es va celebrar al restaurant Mar de Pins. Jordi García, president de la penya, s’ha mostrat molt content amb aquesta reunió d’amics: “Va anar tot molt bé, tothom ens va felicitar perquè el dinar va sortir molt bé”.

La penya blaugrana gavanenca es va fundar l’any 1975 i García no dubta en assegurar, en aquest sentit, que “és una penya històrica perquè de les més de 1.500 penyes que hi ha repartides per tot el món nosaltres ocupem el lloc 51 en termes d’antiguitat, és a dir, en el món només hi ha 50 penyes més antigues que la nostra”.

García, evidentment, té molts records relacionats amb el Barça en aquests 47 anys d’història de la penya gavanenca, però en recorda especialment un: “Han passat moltes coses, però jo recordo molt la primera Copa d’Europa que vam guanyar. Vaig anar a Wembley al partit i és un moment molt emotiu per a mi perquè precisament jo estava darrera de la porteria on Koeman va marcar el seu gol, va ser un moment màgic i poder viure-la en directe per mi va ser increïble”. L’etapa de Josep Guardiola també és molt important per García, tant que ell creu que “és la millor època que hem passat en el Barça”.

Respecte a la situació actual del Barça, García és optimista: “S’han de fer arranjament en l’equip però crec que ens sortirem perquè Laporta ha fet una injecció en l’economia del Barça. Potser aquesta temporada no estem per guanyar molts títols, però la que ve segur que serà millor perquè encara s’ha de reestructurar l’equip, han de marxar jugadors i s’han de fer noves incorporacions, així que penso que la temporada que ve serà molt bona”.

La Penya Barcelonista Blaugrana Gavanenca té actualment 60 socis. El juny de 2023 “farem la renovació de la junta, i tant la meva junta com jo estem molt il·lusionats i molt decidits a treballar per fer créixer la penya”. García, però, és realista: “Tots sabem que la avui dia la joventut no va a les penyes, tota la gent que va és gent gran, ells tenen un altre tipus de vida i se’n van a altres llocs a veure el futbol amb els amics. També ens fan mal les plataformes que donen els partits, ja que molta gent jove veu els partits a casa”.

El futur, doncs, està complicat per les penyes, encara que no a totes: “Als pobles petits sí que hi ha caliu i les penyes tenen més èxit perquè no hi ha moltes distraccions. Penseu que en llocs grans com Gavà o Barcelona hi ha molts llocs on veure els partits, però en pobles petits no hi ha tants i per aquest motiu la gent va més a les penyes”.

Al dinar d’ahir va assistir l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i el regidor d’esports de l’Ajuntament de Gavà, Luis Guitart, entre altres autoritats. També hi van assistir representants del F.C.Barcelona, de la Federació de Penyes del Baix Llobregat, i fins i tot amics i companys d’altres penyes com la de La Pulga de Castelldefels.