Pep Coll presenta a Gavà el seu llibre

El club de lectura de muntanya Fita i Petjada organitza per aquest divendres una nova presentació bibliogràfica. L’acte que es farà aquest divendres a la seu de l’UME estarà encapçalat per Pep Coll qui presentarà la seva la novel·la El salvatge dels Pirineus.

L’obra s’ambienta a l’estiu de l’any 1837, quan l’estudiant Ventura Mir, després de naufragar estrepitosament a les terres baixes, va a petar en una feixa, és a dir en una franja de terra coberta de vegetació enclavada entre els penya-segats i per tant, accessible tan sols a les aus i als escaladors. Solitari vocacional, decideix instal·lar-s’hi definitivament. Però tot i la seva ferma voluntat, no li serà gens fàcil, ja que aviat s’haurà de defensar de tots aquells que “pel seu bé” intenten de rescatar-lo. No només la família, l’amic d’estudis o el gran amor de la seva vida, sinó també totes aquelles ideologies que no toleren l’individu solitari.

Amb El salvatge dels Pirineus, Pep Coll recrea una història lúcida que porta fins a les últimes conseqüències temes tan actuals com la relació de l’home amb la natura, la solidaritat amb el tercer món, i el dret de viure on i com a un li doni la gana. Una mirada aguda i alhora crítica que l’han fet mereixedor del Premi Sant Joan 2005

Pep Coll és articulista i ha publicat les novel·les El secret de la Moixernera (1988), El pont de Mahoma (1995) i El segle de la llum (1997); un assaig, El parlar del Pallars (1991), a més dels seus grans èxits, Muntanyes maleïdes (1994), L’abominable crim de l’Alsina Graells (1999), Per les valls per on es pon el sol (2002) i El rei de la Val d’Aran (2003).

L’acte de divendres es farà a la seu la Unió Muntanyenca Eramprunyà, situada al carrer Salvador Lluch, 6 de Gavà.