saber y ganar

Aquest diumenge, després de 26 setmanes, ha acabat la participació de Josep Antoni Moreno a “Saber y Ganar” cap de setmana. El periodista de Gavà televisió ha arribat al màxim de programes permesos, una fita que només han aconseguit set equips més en la història de l’espai. A diferència dels diaris, la competició del cap de setmana del veterà programa de TVE es fa per equips. Amb Moreno, hi han participat Manel Carrere, qui fou periodista a Gavà televisió, i Antonio Teruel, també periodista de la localitat alacantina d’Ibi. Tots tres han aconseguit sumar 40.400 euros, el que els col·loca tercers pel que fa a marcador entre els que han assolit la fita dels 26 caps de setmana.

El camí dels tres periodistes va començar l’octubre del 2022. Gairebé un any i mig després, i havent hagut d’abandonar el programa en dues ocasions per motius personals, han arribat a la meta. Per celebrar-ho, com és habitual, “Saber y Ganar” els va preparar dos programes especials amb temàtiques triades pels propis concursants. Val a dir que, per aquest motiu, la darrera pregunta del programa va ser “a quin carrer de Gavà s’instal·la cada setmana el mercadillo”. Pregunta que, entre riures, va saber respondre en Josep Antoni. I és que ell fou el realitzador de “Mercaman”, l’espai que conduïa el seu company d’equip Manel Carrere, i que es gravava cada dimarts, precisament al mercat ambulant. En acabar, va agrair especialment el suport de les moltes persones que així li han expressat, sovint pels carrers de Gavà.

No era la primera vegada que Gavà apareixia a “Saber y Ganar” durant la participació de l’equip de periodistes. Al febrer, la variscita va tenir un paper important gràcies a uns obsequis del Museu de Gavà que van permetre que en Josep Antoni Moreno expliqués la història d’aquest mineral a la televisió estatal.

Moreno ja és un habitual del concurs “Saber y Ganar”. Hi ha participat en diverses ocasions des del 2017, quan va aconseguir proclamar-se “Magnífic” en assolir els 7.000 euros de premi i acumula ja 46 programes diaris.