perruqueries
Concentració aquest matí a la plaça Balmes de Gavà

Més d’una cinquantena de professionals del sector de la imatge personal, principalment perruqueries, s’han manifestat aquest matí a la plaça de Jaume Balmes de Gavà. La concentració és una de les 96 que la plataforma Creer en nosotros (por la bajada del IVA) ha convocat avui arreu de l’estat espanyol amb una demanda molt clara: que se’ls rebaixi l’IVA que han d’aplicar al seus serveis, que actualment és del 21%, per passar al 10%.

La plataforma es va crear a Facebook el passat mes de juny però es va originar durant el confinament amb l’objectiu de coordinar aquesta demanda agrupant en un mateix entorn a perruqueries, centres d’estètica i centres de bellesa. Maribel Estrada, portaveu d’aquesta plataforma a Gavà, ha destacat que “l’any 2012, en plena crisis, ens van pujar l’IVA del 8% al 21% i ens van prometre que era una pujada temporal per ajudar en la crisis econòmica, però a dia d’avui encara no ens han baixat aquest IVA al que ens correspon com a serveis essencials, reconeguts així en plena pandèmia, que és el del 10%”.

Aquesta és una reivindicació que ve d’abans de la pandèmia però “ara estem patint una doble crisis, d’una banda pels impostos ja que estem pagant un 21% d’IVA, i d’altra banda per la pandèmia, que ha empitjorat la nostra situació”. A més, Estrada destaca que quan els van pujar a ells l’IVA “també el van apujar en altres sectors com floristeries, gimnasos, o cinemes, i a tots ells els han tornat a baixar l’IVA però inexplicablement a nosaltres no”.

Segons les dades que aporta Estrada, “s’estan tancats molts establiments tenim censats un 50% de llocs de treball que s’han perdut amb aquesta pandèmia. Sabem que si ens baixessin l’IVA es podrien salvar molts establiments i llocs de treball”.

La plataforma té hores d’ara més de 10.000 membres repartits per tota Espanya. A la concentració de Gavà, a banda dels membres directament implicats, també hi han assistit representants d’empreses lligades indirectament a aquest sector, com per exemple personal de la marca de productes de cosmètica Revlon.

perruqueries