nit

La gavanenca Elba Páez ha obtingut el premi a la millor esportista del 2023 en la darrera edició de la Nit de l’Esport, que s’ha celebrat aquest dilluns al vespre a l’Espai Maragall. L’Elbá té 19 anys i és jugadora de vòlei pista i vòlei platja. Es va iniciar en aquest esport al Club Voleibol Gavà i actualment resideix al centre d’alt rendiment especialitzat en vòlei platja de Lorca, a Múrcia, i competeix amb la selecció espanyola internacionalment. En un vídeo d’agraïment, l’esportista va agrair el suport de la seva família i del Club Voleibol Gavà, on va fer les primeres passes en aquest esport: “Sobretot al Jaime, el director tècnic, i a la Marta, que va ser la meva primera entrenadora i amb la que he continuat tenint contacte fins ara, 11 anys després. Em fa molta il·lusió perquè van ser ells els que van pensar en mi i em van proposar per aquest premi, així que els hi dono mil gràcies”. La jove jugadora va remarcar que “és important que, sobretot als esportistes joves, se’ls hi reconeguin les fites, per petites que siguin”.

En aquesta Nit de l’Esport també s’han atorgat altres dos guardons: a la Unió Muntanyenca Eramprunyà, en la categoria d’esport, salut i natura, pel projecte “UME fent net”, que ha permès netejar les muntanyes d’escombraries; i a l’entitat Adisga, en la categoria de compromís social i inclusió, per l’organització del Closing Day, una jornada esportiva adreçada a persones amb capacitats especials. La presidenta de l’UME, Brugués Comas, va dir al seu discurs que “des de la nostra fundació fa uns 60 anys, igual que moltes entitats excursionistes de Catalunya, l’UME ha volgut no només ser una entitat esportiva, sinó també una entitat cultural, una entitat de defensa del territori, una entitat social, i d’aquí sorgeixen projectes com el que heu premiat”. Per la seva banda, Pedro Corvillo, president d’ADISGA, va destacar que “Gavà, com sempre, va respondre a les necessitats del nostre col·lectiu i, gràcies a les grans instal·lacions que tenim, vam complir amb els requisits per organitzar el Closing Day. L’any passat van ser 32 equips, i aquest hem passat dels 40. A veure si aconseguim portar-lo un altre any més, perquè la gent va quedar molt contenta i agraïda”.

Josep Maria Barrabés ha tingut un reconeixement especial pels 15 anys al capdavant del Club Bàsquet Gavà com a president. Després de recuperar-se de la sorpresa, va donar les gràcies “a tota la gent que ha col·laborat amb nosaltres, amb l’equip i la junta, durant aquests 15 anys: directius, entrenadors i jugadors, pares… tots han fet que l’equip estigui viu tot aquest temps”. Tot seguit va anunciar que plega per deixar pas a la gent jove, que ha de mantenir el club actiu com ha estat sempre.

Al llarg de la jornada, a més, es van lliurar reconeixements a una cinquantena d’entitats esportives de Gavà en les categories de major rendiment individual o col·lectiu, esportista o equip amb major recorregut de progressió, millor entrenador o entrenadora, joc net i tasca en valors. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va felicitar totes aquestes entitats, va reivindicar el feminisme en l’esport i es va comprometre a millorar les instal·lacions esportives de la ciutat. “Soc conscient que fan falta millores i instal·lacions”, va assegurar, “i durant aquest mandat heu de veure un canvi, perquè necessitem més espai per l’augment de nois i noies que volen fer esport. I nosaltres no hem de ser el que freni el fet que hi hagi més esportistes a Gavà, al contrari, hem de promocionar-ho, i la manera de fer-ho és posar a l’abast aquestes noves instal·lacions i tenir ben conservades les que ja existeixen”.

La Nit de l’Esport va comptar també amb dues actuacions a càrrec del Club Rítmica Gavà i l’escola de ball El Muro, i va culminar amb una fotografia de família amb tots els participants.