Per 28è any consecutiu els alumnes de segon de Primària del col·legi Immaculada Concepció de Gavà han fet de figures vivents del pessebre, una tradició que aplega moltíssims familiars dels alumnes i que, segons precisen des del centre, “tot i que comporta moltes hores de feina per part de professorat, direcció, alumnat i famílies el resultat sempre és molt maco”.
Aquest és l’únic pessebre vivent que es fa a Gavà i per al col·legi “és una festa que suposa el tret de sortida de les festes i que ajuda als petits a viure i entendre la història del Nadal amb els valors d’amor solidaritat i esperança sobre els quals també es baa el model educatiu d’aquest centre”.
Els infants han fet dues posades en escena de 90 minuts de durada cadascuna. La primera el dijous a la tarda, i la segona aquest divendres, a la qual, un any més, hi acudí l‘alcaldessa Raquel Sánchez qui, en el dia també va ser alumna de l’Immaculada.
Llarga tradició
Un pessebre vivent és una representació del naixement de Jesús de Natzaret a partir de diversos quadres amb personatges vius i aprofitant un entorn o paratge rústic o amb interès arquitectònic com el nucli antic d’un poble, la llera d’un riu, els entorns d’una finca o un bosc, per on l’espectador es desplaça. Les representacions es solen realitzar els mesos de desembre i gener, coincidint amb les festes nadalenques.
Segons algunes fonts, Sant Francesc d’Assís organitzà l’any 1223 el primer pessebre vivent de la història a Rieti (Itàlia). A Catalunya hi ha tradició documentada de pessebres des del segle XIV, però la passió pels pessebres va anar més enllà de la representació a través de figures, i des de mitjans del segle XX hi ha pessebres vivents que fan realitat el somni de poder passejar-se entre boscos i rius, envoltat de penya-segats i de fogueres amb pastors que dormen al ras.