incendi
Petit incendi en un edifici del carrer Colomeres

Un quadre elèctric ha cremat aquest matí en l’edifici ubicat en el número 147 del carrer Colomeres de Gavà. El quadre era extern i estava ubicat en la bastida d’unes obres de remodelació de la façana que s’estan portant a terme en aquest immoble.

L’avís s’ha rebut a les 08:20h. i les primeres patrulles dels cossos de seguretat han arribat tot just dos minuts després, segons ens ha explicat el sergent de la Policia Municipal de Gavà Jordi Cartuchà: “Hem rebut diverses trucades explicant que hi havia un petit incendi i quan hem arribat aquí, juntament amb els Mossos d’Esquadra, hem vist que havia un comptador elèctric extern a l’edifici, que és on hi havia la caixa de fusibles, que estava fent petites explosions i s’estava cremant”.

En total s’han mobilitzat tres dispositius de la Policia Local, dos dels Mossos d’Esquadra, dos camions de bombers del Parc de Bombers de Gavà, i una ambulància del SEM. Aquest darrer dispositiu ha estat necessari “per assistir a una senyora degut a una petita crisi d’ansietat i també s’ha revisat a una altra senyora gran que estava a prop de la zona de l’incendi però no tenia res, només s’ha revisat per precaució”.

Els cossos de policia, que han estat els primers en arribar, han desallotjat de manera preventiva a 18 veïns de l’edifici fins l’arribada dels bombers, tot i que després els mateixos bombers han estimat que no feia falta continuar amb aquesta mesura i s’ha permès als veïns tornar als seus habitatges.

Fonts dels Bombers de la Generalitat han precisat que el que ha cremat és “una caixa de fusibles externa a l’edifici, el que s’anomena una escomesa, i la causa més plausible és que la pluja i la humitat hagin estat les causants de l’incendi”.

Aquest petit incident, que ja estava totalment controlat abans de les nou del matí, ha estat l’únic destacable relacionat directament amb el fort episodi de pluges que hem patit aquesta nit, segons informen també fonts dels Bombers de la Generalitat.