petits timbalers
Soler, dirigint als petits timbalers aquest matí

Un dels ingredients més populars de la Festa Major d’Estiu de Gavà és la música, en totes les seves variants i estils. Aquest matí hem pogut tenir un bon tast del que fan al taller de timbalada de Sonaquetomba amb una exhibició del grup infantil. En total, poc més d’una dotzena de nens d’entre 5 i 12 anys que han començat la seva exhibició al parc de la Torre Lluc, han baixat pel carrer Salvador Lluch amb tota la seva festa, i han acabat el seu recorregut a la plaça Major.

Martí Soler, professor del taller, és que els ha dirigit en tot aquest recorregut. Segons ens ha explicat, “en el nostre taller els infants desenvolupen una part social de relacionar-se amb altres nens, amb altres edats, amb altres escoles, i amb altres inquietuds. Però és molt més complet perquè també treballem matemàtiques, ja que en el fons el que estas fent són cicles i vas contant cicles de quatre, cicles de tres, etc. També hi ha una part de psicomotricitat, una part rítmica i una altra d’audició, i com que és un llenguatge no verbal llavor hi ha una part molt terapèutica perquè a cadascú la música li envia un missatge molt diferent”.

Per tot plegat, sortir avui al carrer a mostrar a la ciutadania el que han après “és al final el motiu pel qual estem tot l’any treballant: treballem tot l’any per sortir i per compartir-ho perquè la música és una cosa per compartir i ells es moren de ganes de sortir, igual que nosaltres”.