Pilates per mantenir cos i ment
Núria Teixidó en una classe.

La pandèmia ha forçat a moltes persones a fer teletreball amb l’ordinador, però sense comptar amb els mitjans ergonòmics adequats, és a dir, amb taules massa altes o cadires massa baixes i incòmodes per estar-hi tanta estona. Això ha multiplicat els casos de lesions i molèsties musculars a l’esquena o al coll a les quals cal prestar atenció i sobretot treballar per prevenir-les. La gavanenca Núria Teixidó, impulsora d’Enjoy Pilates, assegura que “la pràctica regular del pilates, una disciplina centenària que combina exercicis d’equilibri i resistència, resulta enormement recomanable per tenir cura del nostre cos, ja que té beneficis físics i mentals”.

El seu creador Joseph Hubertus Pilates va combinar a principis del segle XX els seus coneixements en gimnàstica, ioga i traumatologia per a unir a través de pautes d’entrenament la força muscular, la respiració, la relaxació i el control mental i assegurava que “amb 30 sessions, d’uns 45 minuts cadascuna, el cos ja mostra canvis visibles”.

La principal característica del pilates és la connexió que es crea entre cos i ment, gràcies al treball muscular i la respiració. Amb aquests exercicis cada persona és més conscient de les seves limitacions físiques i també millora la seva força i flexibilitat.
A més, és un mètode indicat per a persones de tota mena de condició física, ja que tots els exercicis es poden adaptar a la capacitat de cada cos. És adequat per a persones que pateixen algunes malalties articulars o musculars, ja que ajuda a enfortir les extremitats del cos.

Teixidó explica que “amb els exercicis de pilates treballem músculs de l’esquena i de l’abdomen, que es tradueix en una tonificació que automàticament repercutirà en la postura corporal que adoptem en asseure’ns. A més, amb l’enfortiment de l’esquena, aconseguirem caminar més alçats”.

Des de la recent posada en marxa d’Enjoy Pilates, Teixidó ha posat en marxa classes particulars i amb grups reduïts per adaptar-se a la situació sanitària i a la vegada poder fer un seguiment més personalitzat dels participants i avança que “ara n’estem obrint de nous” a EMS Studio, centre situat al carrer Colomeres de Gavà. Les persones interessades poden contactar per privat a través de l’Instagram d’Enjoy Pilates o per whastapp al número 687916593