coberta marcel·lí moragas

L’Ajuntament de Gavà posa en marxa aquest estiu obres de millora a les escoles públiques i equipaments esportius, així com diferents actuacions a l’espai públic.

La intervenció més important és el cobriment de la pista de l’escola Marcel·lí Moaragas, amb un pressupost de 2 milions d’euros finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta obra permetrà comptar amb un nou equipament esportiu d’ús compartit on es podrà practicar bàsquet, handbol, futbol sala i volei.

La nova pista serà semicoberta i donarà servei al centre educatiu, als barris de l’entorn i al conjunt de la ciutat. “Aquesta actuació ens dotarà d’un altre equipament esportiu, que donarà resposta a les necessitats d’entitats esportives i clubs davant la congestió dels dos pavellons municipals coberts de Gavà. Amb aquesta pista, complementarem les nostres instal·lacions esportives, millorarem una escola pública i dinamitzarem els barris de can Tintorer, can Tries i can Pere Bori”, ha afirmat l’alcaldessa.

Les obres s’han iniciat el 13 de juliol i finalitzaran el març del 2018. L’actuació, que es compatibilitzarà amb el dia a dia de l’escola, contempla cobrir la pista més propera al carrer de Joan I i ampliar les seves dimensions perquè sigui reglamentària, i dotar-la de vestidors, serveis, magatzems i farmaciola.

Raquel Sánchez ha destacat la qualitat de la intervenció: “És un projecte sostenible. Tots els materials que es fan servir són reutilitzables i de fàcil manteniment. Es posarà a l’abast de la ciutat un nou tipus d’arquitectura molt integrada en l’entorn i que respira molts dels criteris de sostenibilitat i equilibri que guien l’acció municipal”.

El director de l’Espai Públic de l’AMB, Xavier Segura, ha qualitat el projecte d’afortunat. “Reuneix totes les condicions que havíem desitjat. És exemple d’una arquitectura esportiva ben ubicada en una escola i amb la possibilitat d’un accés directe, cosa fonamental per a la participació del barri en l’ús de l’equipament fora de l’horari lectiu. A més compta amb una part exterior i una altra interior, cosa que permet una multiplicitat d’usos”, ha afirmat. També ha afegit que la nova pista “s’ha estudiat climàticament perquè en èpoques de calor pugui oferir una sensació de confort natural al seu interior”.

La pista coberta i grades tindrà una superfície de 1.368 m2. Les obres consistiran a baixar les cobertes de forma que pels dos laterals es trobi molt resguardada. Per un d’ells a més hi haurà les grades. En un dels fons, des d’on bufa el vent, hi haurà una coberta transparent a la part superior i una cortina extensible a la part inferior per minimitzar aquest efecte. En l’altre fons hi haurà els vestidors, que també evitaran en part l’efecte climatològic. D’altra banda, es destinen 478 m2 a vestidors i serveis annexos.

La instal·lació comptarà amb els corresponents marcadors i la il·luminació necessària per poder-s’hi desenvolupar partits de les diferents competicions en diferents horaris.

A més, es preveu l’arranjament de la graderia i la col·locació d’una tanca que permeti independitzar l’ús esportiu i l’escolar si es desitja. També es millorarà l’estat de la segona pista que quedarà com a zona d’esbarjo per a l’escola o com a zona d’escalfament en l’activitat esportiva.

Un altre equipament objecte de diferents millores és la piscina de Can Tintorer. Les actuacions, amb una inversió de més de 133.000 euros, consisteixen a arranjar la zona de dutxes dels vestidors, instal·lar nous bancs i penjadors i fer una nova distribució dels espais destinats als usuaris i usuàries; també s’instal.larà un nou sistema de calefacció. Les obres han començat aquest juliol i està previst que acabin a finals de setembre. Durant aquest període la piscina roman tancada al públic.

Obres a les escoles i Secundària a Gavà Mar

L’Ajuntament aprofita novament l’estiu per realitzar diverses obres de manteniment i millora a les escoles públiques de Gavà. Amb una despesa global de 180.000 euros, el govern municipal torna a assumir la responsabilitat d’abordar actuacions d’inversió en els centres educatius per atendre les nombroses demandes existents. Les actuacions han estat acordades entre l’Ajuntament i les direccions de les escoles.

A l’escola Marcel.lí Moragas es renovaran lavabos de la planta segona, es renovaran els inodors de P3 i es donarà continuïtat a l’accés existent des de la riera de Sant Llorenç com a itinerari adaptat.

A l’Eramprunyà se substituirà el cel ras existent al pati central de l’edifici per lames d’alumini, es renovaran els inodors de P3 i es millorarà el drenatge del pati de P4 i P5.

Al Joan Salamero es renovaran els lavabos de la planta baixa i de la planta primera, i es farà el subministrament i instal.lació de la porta d’accés a la planta baixa.

Al Salvador Lluch es renovaran els lavabos de la planta primera de l’edifici nord i les finestres del mòdul sud i es farà la substitució parcial de les canonades de ferro.

Al Jacme March es renovaran els lavabos de professors i es farà el subministrament i instal·lació de les portes d’accés i de la porta d’accés a la cuina.

A l’escola Gavà Mar es farà el subministrament de lames de fusta de la tanca exterior i es millorarà el sorral del centre (es buidarà per omplir-lo novament traient la malla tèxtil existent que dificulta el joc en aquesta zona).

A Gavà Mar, el 31 de juliol s’iniciaran els treballs per instal·lar els mòduls prefabricats que permetran posar en marxa el curs 2017/18 l’Institut-Escola Gavà Mar. Hi haurà dos nous grups, incrementant així l’oferta de secundària a la ciutat. Els mòduls romandran mentre es desenvolupi el projecte definitiu de construcció del nou Institut- Escola, un projecte que es preveu que estigui redactat a la tardor i que suposa una inversió de 1.250.000 euros del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Altres actuacions

Dins del programa de millora de l’espai públic, es donarà continuïtat a les actuacions del programa Junts Fem Barri derivades del procés participatiu celebrat el 2016.

D’una banda, es farà la remodelació de l’àrea de lleure la Sentiu, on se substituiran els actuals bancs i taules per altres de materials plàstics reciclats per tal de fer més sostenible el manteniment i allargar la seva durabilitat. També es construirà una pista de petanca davant de la seu de l’associació de veïns. A més, es crearà una nova zona de petanca amb 2 pistes al carrer de Sant Martí cantonada amb Francesc Pi i Maragall. Aquests tres projectes representen una inversió de prop de 54.000 euros.

Una altra actuació del programa Junts Fem Barri se centra en l’ampliació de l’skate park del parc del Calamot, un espai que ja va ser objecte de millora el 2015 en la primera edició de Junts fem Barri (2014). En aquesta ocasió, es destinaran 34.560€ per instal.lar dos nous mòduls i ampliar així la superfície de pista.

Atenció a persones en atur al nucli urbà

Cap a finals d’estiu, ja a la tardor, s’iniciarà l’adequació de l’antic edifici de “l’Informal” com a nova seu del Servei Local d’Ocupació. Es tracta d’un espai per emprenedors i d’atenció a les persones que cerquen feina, i s’hi condicionaran tant les aules de formació amb equips informàtics com les àrees específiques d’atenció al públic amb un total de 140 m2. La seva posada en marxa permetrà apropar el servei d’ocupació al nucli urbà, evitant que s’hagin de desplaçar ja que actualment l’atenció a les persones en atur s’ofereix al Centre de Suport a l’Empresa situat al Parc Empresarial de Gavà. La nova ubicació, al carrer Jaume I, suposarà ampliar els serveis i fer un acompanyament més intensiu a les persones aturades.

Millores en la senyalització

En el marc de les actuacions en l’espai públic, a finals de juliol es portaran a terme treballs de manteniment intensiu i millora de la senyalització horitzontal. S’actuarà en el sector que forma el quart sud-oest del nucli, concretament, començant pel barri d’Ausiàs Marc i prosseguint per la zona inscrita en els carrers de Sant Pere, Colomeres i avinguda de Joan Carles I.