pistes segregades
Un moment de la roda de premsa de Badia, aquest migida

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha reaccionat aquest mateix migdia a la proposta que ha llençat a primera hora del matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en relació a l’operativa de vols de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Aragonès estava convidat al fòrum Barcelona Tribuna i allà ha proposat que durant els mesos de juliol i agost les pistes deixin de ser pistes segregades, és a dir, que s’utilitzin a l’hora per enlairaments i aterratges, en horari de 10 del matí a 14:00 hores. Això permetria, segons els càlculs de la Generalitat, arribar en aquests dos mesos d’estiu als 90 vols, el màxim permès en la declaració d’impacte ambiental de l’aeroport, en comptes del 78 actuals.

Badia ha convocat d’urgència als mitjans en una roda de premsa on no ha pogut ser més explícita: “El model de pistes segregades és un camí de no retorn, no hem de permetre mai que es torni a un funcionament de pistes independents”, ha assegurat l’alcaldessa, i ha valorat la proposta d’Aragonès com “un despropòsit” a més de totalment “inviable”. La batllessa creu que “convertir aquest aeroport en un hub internacional té línies vermelles que passen per no afectar de cap de les maneres a uns veïns que ja van patir molt en el seu moment per la seva tranquil·litat mental, física i acústica”.

Badia ha recalcat també que aquesta proposta “és unilateral i a l’Ajuntament no en sabíem res, i de fet he hagut de llegir-la dues vegades perquè no donava crèdit. Estic molt sorpresa i molt decebuda”. L’alcaldessa ha carregat contra la manera en què s’ha fet pública aquesta proposta dient que “el respecte institucional està brillant per la seva absència, la Generalitat fa un anunci unilateral i no crec que aquesta sigui una manera exemplar de funcionar. El més coherent ha de ser que la comunicació institucional funcioni a través de taules de diàleg, de reunions, i de compartir quines són les opcions amb les que es treballa”.

Tot seguit ha volgut matissar que “és necessari que l’aeroport de Barcelona esdevingui un hub intercontinental, que s’ampliï, que funcioni, que sigui competitiu i que proporcioni promoció econòmica, però això no es pot fer a qualsevol preu”.

Badia ha revelat també que ha parlat amb l’Associació de Veïns de Gavà Mar on, segons assegura l’alcaldessa, “estan molt preocupats i tampoc s’ho esperaven”. Badia els hi ha donat el seu “total recolzament” i també els hi ha transmès “la tranquil·litat de que en tot moment l’Ajuntament es posarà al seu costat”. L’alcaldessa, ha més, ha avançat que “l’associació de veïns té previst demanar algun tipus d’explicació política a un partit, que tots sabem quin és, per saber perquè no es compta amb els veïns a l’hora de fer comunicats com aquest”.