eric-plaza-pla-cooperacio

eric-plaza-pla-cooperacio

Plaza, aquest matí en el seu despatx

L’Ajuntament de Gavà impulsa un pla director de cooperació

La iniciativa servirà per establir els principis bàsics des de l’any 2016 i fins el 2019

L’Ajuntament de Gavà impulsarà per primera vegada a la nostra ciutat un pla director de cooperació que permetrà establir les directrius i els principis bàsics en aquesta matèria des de 2016 i fins l’any 2019. La intenció del consistori, segons ens ha explicat el regidor de Cooperació, Èric Plaza, és que aquest pla director “sigui un pla obert i molt participatiu, i en aquest sentit estem comptant amb les ONG’s i entitats locals de cooperació a través del fòrum de solidaritat i cooperació que es reuneix de manera periòdica”. Plaza incideix en què “aquest pla ha de ser de tots” i per tant “també volem que la ciutadania participi d’aquest projecte i aporti el seu coneixement de la cooperació a Gavà, i al mateix temps volem comptar amb els partits polítics”.


El pla es troba actualment en la fase de diagnosi que consisteix en veure què és el que històricament s’ha fet a Gavà en matèria de cooperació. Aquestes dades serviran per “saber com hem treballat la cooperació, i a partir d’aquí podrem veure quins aspectes podem millorar o quins aspectes podem establir com a novetat”. La fase de diagnosi s’allargarà fins a finals d’aquest 2015, temps en el que també es durà a terme aquest procés participatiu. Després s’obrirà la fase de disseny i elaboració del pla director, que es confeccionarà amb totes les aportacions rebudes per part de la ciutadania, entitats i partits polítics. Finalment, el pla director es portarà al Ple Municipal per la seva aprovació.


El pla director de cooperació de Gavà compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Tothom que vulgui aportar les seves idees pot fer-ho a través d’aquesta pàgina web: https://es.surveymonkey.com/r/GMYLYN7