Pla de detecció precoç del càncer de pell
Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans treballa en un pla pilot de detecció precoç del càncer de pell. Yolanda Fortuño, cap de servei de Dermatologia de l’Hospital de Viladecans explicava que del que es tracta és de potenciar la detecció precoç dels càncers de pell des de l’assistència primària i el seu tractament, quelcom molt important perquè els melanomes que són un càncer molt agressiu i que el 2040 es preveu que ja siguin el primer tipus de càncer entre els homes.

El pla rep diferents aportacions, algunes de caràcter solidari com la que va fer fa pocs dies l’Associació contra el Càncer de Viladecans on van es va lliurar a l’IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), un xec de 25.000 euros, fruit de les activitats realitzades per l’entitat durant el 2022, per ajudar al finançament de la investigació contra el càncer hereditari.

Fortuño precisava que la recaptació resultarà d’ajuda per aconseguir el material tecnològic necessari per prendre imatges a les consultes i formar als professionals per fer-lo servir.