cse1

cse1El CSE col·labora en el procés de preselecció

Aprovades les ajudes per a set noves empreses que s’acullen al Pla d’Ocupació

El Pla d’ocupació de Gavà ha generat, fins ara, 25 llocs de treball

La Junta de Govern local ha aprovat avui l’ajuda a set noves empreses, cinc d’elles de Gavà, que donaran feina a 13 persones.


Les empreses de Gavà que rebran subvenció són: Thomlogics que contractarà 5 persones, Cosmètica Cibace i Bema Services 2012 que contractaran 2 persones cadascuna; i Forcadell Accessoris i Germán Martínez Fernández, que contractaran 1 persona cadascuna. A més d’aquestes cinc empreses gavanenques altres dues rebran les ajudes a la contractació, es tracta de Dulces Cupcakes de Castelldefels i Contradet de Barcelona.


Aquestes 7 empreses s’afegeixen a les deu que ja han rebut l’ajuda i que sumen 12 contractacions: 6 de Gavà, 1 de Sant Feliu de Llobregat, 1 de Cornellà, 1 de Viladecans i 1 de Santa Coloma de Cervelló.


Fins al 31 de gener es podran acollir a aquestes ajudes aquelles empreses, del conjunt de l’Àrea Metropolitana, que es comprometin a contractar durant un any aturats i aturades empadronades a Gavà i registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a demandants d’ocupació.


L’Ajuntament es fa càrrec del salari brut dels sis primers mesos d’entre 1.200 i 1.500 euros, depenent del grup de cotització i estableix com a col·lectius prioritaris per contractar les persones desocupades que hagin exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi o bé hagin esgotat aquest subsidi, les persones majors de 45 anys, les persones desocupades amb discapacitat, les persones que hagin estat en situació d’atur durant 2 anys o més i les dones i joves en situació d’atur.


El procés de selecció el realitzaran les empreses, tot i això es recomana que les ofertes de treball es gestionin a través del Centre de Suport a l’Empresa i l’Oficina de Treball de la Generalitat, que podran col·laborar en el procés de preselecció de candidats i candidates.


L’Ajuntament formarà les persones contractades, dins de l’horari laboral en diferents temes com habilitats socials per a la cerca de feina, la cerca de feina per internet i sensibilització I conscienciacio del medi ambient.


Per atorgar les ajudes, es prioritzan les empreses vinculades a sectors econòmics d’àmbit social i la dependència, i del medi ambient i l’eficiència energètica o assimilats. Les poden sol·licitar les empreses, ja siguin persones fisiques o juridiques, amb seu social o radicades a l’Àrea Metropolina, que no hagin fet acomiadaments improcedents en els 3 mesos anteriors a la data de contractació, que no tinguin cap deute amb l’Ajuntament i que estiguin al corrent del pagament de les obligacions tributàries amb l’Estat i la Generalitat de Catalunya, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.


La dotació d’aquesta iniciativa és de 398.550 euros a càrrec dels pressupost de l’Ajuntament amb el finançament del Pla Metropolità de Suport a les Politiques Socials Municipals 2012-2015. Aquest import correspon a 2012 i 2013, els dos primers anys del pla conjunt impulsat per les dues institucions.