pla inclusiu
Foto de família amb els sis treballadors i tot l'equip del pla d'inclusió

La seu de Caviga ha acollit l’acte de  finalització del primer Pla Inclusiu d’Ocupació, impulsat pels ajuntaments de la zona i destinat a persones amb una discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%. El pla ha ajudat a sis persones, dues de cadascun dels tres municipis que integren Caviga, és a dir, Gavà, Viladecans i Castelldefels. A la nostra ciutat hi ha treballat el Javi i la Laura que, en l’any que ha durat aquest pla, han realitzat tasques de consergeria en dos equipaments municipals de la nostra ciutat.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha assegurat que la valoració de l’ajuntament d’aquest pla és “molt positiva” atès que “s’ha facilitat a aquestes persones una possibilitat d’integració real, i també una manera de que l’autoestima d’aquestes persones funcioni de la manera que ha de funcionar, donant unes oportunitats real i obtenint un resultat real molt positiu”.

L’alcaldessa posa de manifest que, gràcies a aquest pla, els sis treballadors “han tingut realment un aprenentatge, una formació, un desenvolupament de la seva feina, i finalment una opció de poder entrar en una borsa de treball”.

Badia, doncs, s’ha declarat “molt satisfeta amb aquest projecte”, i ha assegurat que l’Ajuntament farà les passes necessàries “per continuar fent aquest projecte en els propers anys”. Una mena de projectes que Badia creu que “s’haurien de poder ampliar ja que només a Gavà hi ha unes 3.000 persones amb discapacitats diverses, i és molt interessant que les que tenen aquest grau de discapacitat i, per tant, tenen un cert grau d’autonomia tal i com aquest pla ha demostrat, puguin tenir aquesta oportunitat per integrar-se a nivell laboral”.

Una oportunitat que, destaca l’alcaldessa, s’obre també per les mateixes empreses que “les empreses han de tenir en compte que poden contractar a perfils totalment vàlids i a l’alçada de les expectatives, perfils que defineixen el que és realment la inclusió d’aquestes persones que, amb aquest projecte, ha quedat totalment acreditada”.

En la mateixa línia s’ha manifestat Laura Barrufet, gerent de la Fundació Caviga: “Plans d’ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual hi ha a molts pocs llocs, i no només és la primera vegada que fem aquest pla sinó que també som dels primers que engeguem aquest tipus d’iniciatives al nostre territori. Per nosaltres ha estat un programa rodó perquè les persones amb discapacitat intel·lectual que han participat han après el que és treballar, han après a fer equip, han fet amics, i a més hem aconseguit que els pugi l’autoestima, així que tot ha sortit fantàstic”.

Barrufet recorda que “per treballar la normalització i la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual és primordial poder tenir una feina. Sense una feina és té més dificultats per accedir a un habitatge, per exemple, o es dificulta també tenir una vida social plena”.