platja-050516

La bandera blava tornarà a onejar aquest estiu a la platja de Gavà

El distintiu es va perdre l’any passat a causa d’un episodi de pluges que va tenir lloc a l’estiu de 2014

La platja de Gavà ha estat una de les 9 noves platges que ha obtingut el distintiu de bandera blava per aquest estiu 2016. D’aquesta manera la ciutat gavanenca recupera aquesta acreditació que va perdre l’any passat a causa d’un episodi de pluges que es van produir a l’agost de 2014 quan l’abocament directe d’aigua procedent de l’estat de la Murtra va fer que el resultat del mostreig a l’altura del càmping Tres Estrelles no dos excel.lent.

 

El jurat internacional Bandera Blava 2016 que ha donat a conèixer avui la seva decisió on atorga 122 banderes, de les quals 98 són per a platges i 24 per als ports esportius.

 

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col.laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal.lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel.lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.

 

L’obtenció d’aquest distintiu és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany i de les millores en els sistemes de sanejament en els municipis costaners.