gossos

Després de l’èxit assolit l’any passat, l’Ajuntament de Gavà ha tornat a activar, aquest estiu, la platja per a gossos entre els carrers de Vandellòs i Tamarit, un espai de 1.000 metres quadrats que, en dies de calor, esdevé un oasi perfecte tant per als gossos com per als seus propietaris. Aquest estiu, la platja amplia l’horari respecte l’any passat: obrirà 12 hores al dia, fins al 24 de setembre, cada dia de la setmana, de dos quarts de nou del matí a dos quarts de nou del vespre.

Dues de les usuàries de la platja per a gossos són la Paula Ortega i la seva gossa Bella. A la propietària, que viu a Viladecans, li sembla bé tenir-la a prop, ja que “abans havia de fer mitja hora o 45 minuts de trajecte fins anar a Vallcarca, que era la més propera, i amb corbes i tot. A la meva gossa li encanta l’aigua, llavors venir aquí és un plaer per a ella i per a mi, que també m’agraden molt la platja, l’aigua i el sol”.

El gos de l’Adrián Peña, en canvi, supera en entusiasme per la platja al seu propierari, que assegura que “nosaltres tenim totes les platges que volem, i ells no. És un espai que poden gaudir els gossos, i nosaltres d’ells”. Tot i que la font està actualment tancada per la sequera, l’Adrián creu que “les instal·lacions de la platja són molt completes”.

A la Melanie Lidón i a la Raquel Pérez els hi agradaria que la platja de gossos de Gavà fos una mica més gran, però es mostren encantades en la seva primera visita: “Sempre havíem anat a la de Sitges, que és més gran però no té dutxes. Aquesta sí que té dutxes i altres serveis. Per als gossos, això és vida, només arribar ja surten corrents, i el millor és que està al costat de casa”.

De la mateixa opinió és el Manuel Hidalgo que, quan arriba aquesta època, sempre porta al seu gos a la platja. Pensa que aquest “és un espai més on portar al gos i que es distregui, perquè, sembla que no, però un animal dona feina. El meu ara està començant a ficar-se dins l’aigua i a nedar una mica, perquè abans li feia cosa. Gaudeix molt més que nosaltres, ja que li és igual si l’aigua està freda”.

La platja per a gossos de Gavà té una capacitat per a 100 persones i 75 gossos, i, per poder-hi accedir, cal que les mascotes estiguin censades. La normativa d’ús es pot consultar en els plafons instal·lats a l’entrada de l’espai.

gossos