Al darrer Ple es van aprovar dues Declracions Polítiques
Al darrer Ple es van aprovar dues Declracions Polítiques

La primera de les declaracions polítiques que es van debatre, al Ple ordinari del mes d’octubre, va ser la presentada pel grup municipal de Ciutadans i tractava sobre la condemna de la violència i el terrorrisme en democràcia. La Declaració va incorporar esmenes del grup municipal socialista i va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, Cs i PP, Podemos es va abstenir i van votar en contra ERC i Junts per Gavà.

El regidor de Cs Francisco Gavilán va llegir la Declaració que incloia tres acords. El primer d’ells és “declarar que la violència i el terrorrisme mai són mètodes en democràcia per assolir objectius polítics i proclamar que el deure de tots els demòcrates és el de condemnar el seu ús amb independència de les circumstàncies “. Un segon acord anava encaminat a “rebutjar l’assetjament que està rebent la Guàrdia Civil a Catalunya per part de les forces independentistes i agrair la tasca que realitza garantint la seguretat i la convivència de tots els catalans”. Finalment, el tercer acord va encaminat a “condemnar la irresponsable actitud d’alguns polítics que persisteixen en buscar la divisió, la radicalització i el qüestionament de les institucions de l’estat i de la vigència de l’Estat democràtic de Dret”.

L’altra Declaració Política aprovada va ser presentada per Podemos i en ella es demana controlar la proliferació de les cases de jocs i d’apostes online y prendre mesures de prevenció damunt la ludopatia. El portaveu de Podemos, Miguel Herrera va ser l’encarregat de presentar la Declaració que va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups a excepció del PP que es va abstenir

El text consta de sis acords entre ells “instar el Govern de l’Estat a reformar la llei general de la comunicació audiovisual i la llei general de publicitat perquè es reguli la publicitat de les cases d’apostes i es prohibeixi el que aquestes empreses puguin publicitar-se fent efectiva la protecció del públic infantiul i juvenil “. Altres dels acords eren instar el Govern a “augmentar el tipus aplicable en l’impost sobre activitats del joc per a les cases d’apostes i del joc en línia“. Un altre és instar el govern autonòmic a “limitar l’obertura de les cases d’apostes físiques mitjançant l’establiment d’un mínim de metres de separació o per nuclis de població” i també “que es prohibeixi les terminals d’apostes esportives en salons de jocs, bingos i casinos “.

La tercera Declaració Política presentada conjuntament per ERC i Junts per Gavàde resposta a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem, que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya, i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació” no va prosperar. El text llegit pels portaveus d’ERC, Albert Massana i de Junt per Gavà, Isidre Casas, després d’un intens debat amb poscionaments totalment antagonistes només va tenir el suport dels dos grups que la van presentar. Van votar en contra PSC, Cs i PP i es va abstenir Podemos.