ple-gava-251116

L’equip de govern municipal va presentar ahir en sessió plenària aquest projecte. La tinenta d’alcalde de Ciutat i Territori, Rosa Fernández Labella va explicar que el conveni “és per a l’encàrrec de gestió per a la realització de les actuacions administratives necessàries per a la redacció i execució del projecte executiu de la pista poliesportiva”.

La portaveu de PP, Mònica Parés va valorar aquestes millores del CEIP Marcel·lí Moragues “que milloraran la qualitat de vida dels nostres escolars però volem recordar que hauria de ser la Generalitat de Catalunya qui vetllés per millorar els centres escolars públics i aquesta és una de les seves assignatures pendents”.

El portaveu de Gavà Sí, se puede va manifestar que “aquesta era una sol·licitud tan del col·legi com de l’AMPA i per fi l’AMB ha decidit finançar-la. Esperem que el govern municipal faci una pressió constant per aconseguir més recursos per a educació amb la finalitat de tornar a tenir una educació pública i de qualitat”.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Albert Massana, va afegir que “ha estat una satisfacció poder lliurar aquest projecte a l’AMPA que estan també molt satisfets amb aquest projecte”. Miguel Ángel Ibáñez, portaveu del grup de Ciutadans, es va sumar a la resta de grups i va anunciar el seu vot afirmatiu.

Altre conveni amb l’AMB és el destinat a la recuperació de l’edifici d’Unió de Cooperadors a la Rambla de Maria Casas. La Tinenta d’ alcalde de Ciutat i Territori, Rosa Fernández Labella, va explicar que aquest conveni “preveu l’encàrrec de gestió per a la realització de totes les actuacions administratives necessàries per a la Redacció i l’execució del projecte de recuperació de l’edifici d’Unió de Cooperadors a la Rambla Maria Casas 102”.

La portaveu del PP, Mònica Parés, va manifestar que “aquest serà un llarg procés i al no saber si el projecte ho faran tècnics de l’AMB o d’empreses externes i tampoc quins criteris seran els d’elecció de les empreses, ens abstindrem”.

El portaveu de Gavà Sí, se puede, Miguel Herrera, va avançar el seu vot afirmatiu “sempre i quan es respectin els elements més característics del mateix i no suposi cap alteració d’elements com la façana”.

El portaveu d’ERC, Albert Massana, va suggerir en nom del seu grup que les entitats cíviques i culturals “que porten anys de treball en la memòria històrica i apleguen a més de 1.000 socis, tinguin la seva part en aquest edifici”. La tinenta alcalde, Rosa Fernández va explicar “que l´ús de l’edifici es decidirà a través d’un procés de participació”.

La unanimitat plenària es va tornar a produir davant la cessió a la Generalitat d’uns terrenys per ampliar el CEIP Gavà Mar. Rosa Fernández Labella, tinenta d’alcalde de Ciutat  i Territori va explicar que “el terreny està situat al costat oest de l’escola i la seva conversió en Institut-Escola es fa en un termini de 5 anys, passat aquests temps si no s’utilitza per aquesta finalitat, el terreny revertirà com a propietat de l’Ajuntament”.

La portaveu del PP, Mònica Parés, va destacar que “una vegada més Gavà posa tots els seus mitjans a l’abast per tal que la Generalitat compleixi amb les seves obligacions”.

Miguel Herrera, portaveu de GSSP, va demanar que s’abordin projectes “encara més urgents a les escoles i instituts del centre del poble que necessiten una bona inversió per renovar-los i actualitzar-los”.

Albert Massana, portaveu d’ERC, va manifestar la seguretat de que “la Generalitat sempre complirà el seu compromís i de fet el projecte ja està licitat”. El portaveu de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez, va manifestar que esperen “que aquesta obra que es necessària es faci en els propers cinc anys”.

La sessió plenària del dia d’ahir va començar amb la lectura d’un manifest amb motiu del Dia contra la violència de gènere que es celebra avui. Aquesta lectura no va estar exempta de polèmica. El text escollit, com fins ara ha estat habitual al Ple Municipal, estava redacta per institucions supramunipals, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, la Federació de Municipis i totes les diputacions.

El contingut, en opinió de la portaveu del Partit Popular, Mònica Parés, feia un ús polític de la violència de gènere i va demanar que en properes ocasions, “aquest text sigui elaborat des del propi Ajuntament”.

Com a les darreres sessions, el Ple va comptar amb la presència d’un grup de treballadors de l’Ajuntament que van reivindicar l’equiparació salarial de tots els empleats del consistori.