Ple juny 2017

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat, en la seva sessió de juny, tres declaracions polítiques, dues d’elles per unanimitat. Es tracta, d’una banda, del text presentat pel PSC exigint més inversió per a l’atenció sanitària primària ja que, segons precisava el portaveu socialista, Miquel Àngel Diaz, “cal que recuperi el lideratge, no només amb un increment pressupostari mínim del 20%, sinó també amb més personal i autonomia. Amb un canvi real de gestió que garanteixi uns serveis més pròxims i de qualitat”. Mónica Parés, portaveu dels populars, ha reivindicat “més recursos per part de la Generalitat enlloc de dedicar-los a fer trontollar la convivència”. Des de CiU, tot i donar-hi suport, el seu portaveu, Ramon Castellano, criticava que faci “demagògia” justificant que “la crisi va obligar a fer les retallades” i que “la gestió del tripartit va ser parlar molt, fer poc i deixar els calaixos buits”. Des de GSSP, el seu portaveu, Miguel Herrera, considera “essencial recuperar els pressupostos d’abans de la crisi per garantir una sanitat pública, universal, gratuïta i de qualitat”. Des d’ERC, el seu portaveu, Albert Massana, també entén que “cal avançar en aquest tema” i ha defensat “la construcció del tercer ambulatori a la platja i no a ponent”.

El segon text refermat per tothom ha estat el presentat per GSSP de suport al Dia de l’Orgull Gai, Lèsbic, Transsexual, Bisexual i Intersexual, demanant, segons ha precisat Miguel Herrera, que “l’Ajuntament treballi per la igualtat de totes les persones amb independència de la seva orientació sexoafectiva” i demanar als governs que impulsin accions per assolir-ho. Des de CiU, Antoni Rafanell ha destacat que Catalunya sempre “ha estat pionera pel que fa al respecte a aquests col·lectius i això és clau per fer una societat democràtica i lliure”. Mónica Parés, del PP, assegurava que “cal seguir treballant pels drets de totes les persones i a favor de la pluralitat”. Andreu Pérez, d’ERC diu que “cal seguir lluitant pels drets elementals de totes les persones on es pugui decidir el futur amb pau, llibertat i urnes”. Cs, de la seva banda, ha celebrat que “hagi estat incorporada una esmena” seva.

La tercera declaració política aprovada va ser la presentada per ERC per al desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor. Des de CiU es considera clau que “es creï una comissió d’investigació”. El PP, que va ser la única força que va votar-hi en contra, recordava que “va ser el govern del PSOE, al 2008, qui va donar el permís”. Des de GSSP, que va veure incorporada una esmena seva, qualificava l’obra de “faraònica i no vital” i que “cal que es depurin responsabilitats”. Des del PSC, es considera que “cal recuperar els diners públics i reparar els danys materials i morals provocats”.

La declaració presentada per Cs “demanant la reforma dels criteris i dels trams en el sistema de copagament farmacèutic” no va prosperar amb l’oposició de GSSP i l’abstenció de la resta de forces.