pluges intenses
Mapa de probabilitat de pluges durant el dia d'avui (Font: Generalitat de Catalunya)

Protecció Civil de la Generalitat ha activat per avui l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses sobretot a les comarques de la meitat est de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les precipitacions superin els 20 l/m2 en 30 minuts al matí a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, i a partir del migdia a les comarques de la meitat est, especialment a la Selva, Gironès i Baix Empordà.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i ratxes fortes de vent, per la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les pluges.

Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Es recomana tenir ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.