Podemos presenta al Ple una declaració per a la regulació de la pirotècnia
Miguel Herrera, portaveu de PODEMOS

En el Ple de gener es va aprovar una Declaració Política presentada pel grup municipal de Podemos en la qual es demana als governs espanyol i català la modificació de la legislació respecte a l’ús de la pirotècnia per a “adaptar-la a les noves necessitats de convivència”.

El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, en declaracions als mitjans de comunicació municipal ha assegurat aquest matí que: “Sabem que l’ús de la pirotècnia està molt estès. No estem demanant la seva prohibició, sinó que es reguli el seu ús de manera que la ciutat pugui ser un entorn agradable per a totes les persones i també per als animals que conviuen amb nosaltres”.

Segons Herrera “cal entendre que l’ús de la pirotècnia sobretot la més sorollosa pot generar trastorns d’ansietat en persones majors, en persones malaltes, en persones amb espectre autista. Pot generar a més crisi nerviosa en animals domèstics i salvatges”. Aquests motius, explica, van portar al seu grup a presentar en el ple “una petició perquè existeixi una regulació una mica més específica en aquest tema, que es tingui en compte a la ciutat a tots els éssers vius tant a les persones a les quals els agrada la pirotècnia, que ho entenem, com a les persones que no els agrada i a les quals els pugui generar qualsevol tipus de temor”.

Herrera ha agraït el vot de confiança dels grups municipals a la seva Declaració Política i ha mostrat la seva sorpresa davant el posicionament de PSC i ERC: “Ens va cridar l’atenció que no ens hagin donat suport alguns partits com el PSC o ERC que són partits que es diuen animalistes, que són partits ecologistes, que haurien de tenir una sensibilitat especial respecte a aquests temes. Si agraïm el suport dels partits que van votar a favor”.

Finalment Herrera ha afirmat que la intenció del seu grup en presentar aquesta Declaració, que finalment va ser aprovada, és intentar “que la ciutat no sigui un lloc sol per a certes persones, que les festes no siguin exclusives sinó que Gavà sigui un municipi on tothom sigui tingut en compte i on les festes puguin ser inclusives i de totes i de tots”.