desinfecció amb ozó
La Policia Municipal de Gavà desinfecta els seus vehicles amb ozó (Foto: cortesia Carlos Vez)

Les persones que, per la seva feina, treballen habitualment amb vehicles han d’anar aquests dies amb especial cura per tal de prevenir i evitar contagis per la COVID-19. La desinfecció dels vehicles, especialment si s’ha de fer pujar i baixar persones, esdevé essencial per mantenir la seguretat de tothom i evitar que la malaltia es propagui. En aquest sentit, la Policia Municipal de Gavà realitza una desinfecció amb ozó dels seus vehicles gràcies a l’empresa Green Wash, ubicada al Centre Comercial Barnasud.

La desinfecció amb ozó, tal i com ens explica el propietari de Green Wash, Carlos Vez, consisteix en “posar a dins del vehicle i durant 15 minuts una màquina que llença ozó. Això el que fa és treure l’oxigen de l’habitacle i, per tant, mata a tot, a qualsevol organisme o microorganisme que hi hagi a dins. Després només s’ha de deixar cinc minuts de ventilació”. Evidentment, la tasca la fan amb mesures de protecció especials: “Portem guants, mascareta, intentem no tocar el vehicle, i si alguna persona ens ve i ens diu que ha portat a un positiu per coronavirus, ja directament ni toquem el vehicle, li diem que encengui el cotxe, que posi l’aire condicionat a màxima temperatura i en circuit tancat per tal que netegi també les canonades del sistema, i és el mateix client el que agafa la màquina i la posa a dins del seu cotxe”.

Green Wash ofereix aquest servei gratuïtament “a tots aquells que treballen amb vehicles que porten el distintiu de Servei Públic, ja que aquests vehicles van a portar a molta gent amb positiu per coronavirus amb tota seguretat, des d’aquí volem ajudar a totes aquestes persones a que desenvolupin la seva feina professional diària amb certa seguretat”. La gratuïtat del servei “la oferirem només a aquests vehicles que portin el distintiu SP i mentre duri l’estat d’alarma”.

desinfecció amb ozó
Un cotxe de la Policia Municipal de Gavà, el passat dijous a punt de fer la desinfecció amb ozó (Foto: cortesia Carlos Vez)

Però el servei no es limita als vehicles professionals, sinó que, per exemple, “també desinfectem gratuïtament els vehicles privats dels policies que vulguin ja que entenem que han estat en un cotxe de policia que poden haver transportat un positiu per coronavirus, i després aquesta malaltia es pot contagiar a les seves famílies, així que en aquests casos també fem la desinfecció a cotxes particulars perquè volem trencar la cadena de transmissió de la malaltia”.

A banda de la Policia Municipal de Gavà, Green Wash també desinfecta el cotxe gratuïtament, i de fet ho ha desinfectat ja, a taxistes, serveis mèdics, o Mossos d’Esquadra, entre d’altres. I la cosa no acaba aquí: “També puc anar als seus llocs de treball a fer la desinfecció, és un servei que habitualment no tenim però que ara, donat l’estat d’excepcionalitat, sí que fem. Ja m’he posat en contacte amb l’Hospital de Viladecans per oferir el meu desplaçament allà i fer la desinfecció amb les corresponents mesures de seguretat, i per exemple he anat a fer algunes desinfeccions a les comissaries de Policia Municipal de Gavà i de Sant Climent de Llobregat”.

desinfecció amb ozó
Un altre vehicle professional, a punt per passar la desinfecció amb ozó (Foto: cortesia Carlos Vez)

Vez ens aclara que, per oferir tot aquest catàleg de serveis gratuïts, “he hagut de demanar permís perquè soc un franquiciat, però em van respondre que davant situacions excepcionals, solucions excepcionals, i em deixar tirar-ho endavant perquè és important intentar ajudar-nos entre tots”. El fet de poder fer aquesta desinfecció deixa a Green Wash com “un dels pocs centres de neteja de cotxes que poden obrir, i de fet hem tingut desinfeccions de vehicles de gent que ens ha vingut per exemple del barri de la Sagrada Família de Barcelona o fins i tot de Santa Coloma de Gramenet”.

desinfecció amb ozó
Els taxistes també desinfecten amb ozó els seus vehicles (Foto: cortesia Carlos Vez)