portaveus

Un any més, tots els grups polítics de l’Ajuntament de Gavà han volgut assistir a la inauguració de la Fira d’Espàrrecs i gaudir de la mostra agrícola i de la resta d’espais que ofereix. Els seus portaveus s’han mostrat satisfets de què la mostra hagi arribat ja a la 68a edició, i han coincidit en la importància de continuar mantenint-la viva donant tot el suport a la pagesia.

Per a Miguel Ángel Ibáñez aquesta serà la darrera Fira com a regidor, però ha assegurat que continuarà visitant-la en el futur amb la mateixa il·lusió. El regidor no adscrit ha manifestat que aquesta mostra “és una gran finestra oberta a molta gent, i val la pena que des d’aquesta finestra es vegi no només el producte del camp, que és molt important, sinó també el que es pot fer amb aquest producte, amb tota la restauració i el comerç que li fa costat”.

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu d’Esquerra Republicana Miquel Roselló, que s’ha mostrat molt content que la Fira d’Espàrrecs estigui fent, de mica en mica, el canvi cap al segle XXI. Roselló ha dit que “tots i totes hem de posar de la nostra part perquè tot això no es perdi; la tradició l’hem de continuar mantenint, però modernitzant-la. El fet que se celebri una 68a edició d’aquesta fira és un bon símptoma, i hi serem perquè es faci la 69a, la 70a i la 79a, i perquè continuï així durant molts anys”.

Des del Partit dels Socialistes també s’han mostrat molt satisfets de l’ambient de la Fira, tant a partir de la inauguració com en les activitats que ja van començar ahir. El portaveu Jordi Tort ha afirmat “en aquests 91 anys d’història, la Fira ha anat evolucionant i està en constant repensament, cada cop amb més participació ciutadana, cada cop més amb un concepte de festa major o de festa de la primavera, però amb aquest valor de la pagesia, el producte, la gastronomia i el comerç”. Tort ha animat a tothom a visitar la mostra amb família i amics, per passar-ho bé amb totes les activitats que s’hi fan.

Per a Isidre Casas, portaveu de Junts per Catalunya, per tenir moltes edicions més de la Fira “cal una pagesia motivada, que tingui la possibilitat de créixer, d’invertir, de què hi hagi relleu. Crec que tots, i em refereixo a qui governa i a qui no governa, ens hem de posar de debò per intentar donar-los les inversions i l’entorn que necessiten”. Casas també ha aprofitat per felicitar els comerciants pel concurs d’aparadora que han organitzat, i als restauradors i restauradores per apropar l’espàrrec a tothom que visiti la Fira.

El portaveu de Ciutadans, Francisco Gavilán, també ha dit estar vivint la fira amb molt de goig i, com la resta de representants polítics, ha posat en relleu la importància de donar suport a la pagesia: “una cosa molt important és el HUB agroalimentari que des de la pagesia s’està impulsant, però no acaba d’arribar. O modernitzem la pagesia, o això es mor. Per tant, donar suport als nostres pagesos des de l’Ajuntament i des de tot el municipi”.

Per Miguel Herrera, portaveu del grup municipal de Podemos, “és un plaer poder assistir a la Fira d’Espàrrecs de Gavà, perquè és una clara mostra de la identitat gavanenca, que és el nostre parc agrari, la nostra terra, la nostra cultura de pagesia. La mostra que tenim avui dia és gràcies a la feina de tantes persones que hi han col·laborat durant dècades”. Herrera ha convidat a tota la població a que gaudeixi, com totes les persones del seu partit, de la 68a Fira.

La portaveu del Partit Popular, Mònica Parés, també ha parlat de tradició, mantinguda pels fills i nets dels primers pagesos i pageses que van començar la Fira d’Espàrrecs. Per Parés, “és importantíssim que cada vegada hi hagi més que s’animin, aquest any amb la incorporació dels centres educatius. Per mantenir aquesta fira és important que tots coneixem la seva base, que és l’agricultura. Com s’ha dit a la inauguració, l’agricultura necessita sobretot suport i poder treballar amb eines del segle XXI”. Des del Partit Popular s’han posat a la disposició de la pagesia per mantenir l’agricultura i el producte de proximitat a la nostra ciutat.