Els dies 1, 2 i 3 de juliol, els principals atractius culturals, patrimonials i naturals amb oferta d’activitats per a escoles obren les seves portes al personal educatiu, amb l’objectiu de que puguin planificar les activitats escolars per al proper curs. Durant aquests dies, les entrades i activitats són gratuïtes pels membres dels equips docents d’escoles i instituts, que poden anar acompanyats per la seva família (màxim un acompanyant i dos infants).

El Parc Arqueològic Mines de Gavà així com altres equipaments oferiran durant els tres dies activitats durant les Jornades de Portes Obertes “Descobrim el Baix Llobregat”, En aquest enllaç podent escollir l’opció que més els interessa, seleccionant el nivell educatiu, la categoria i els dies disponibles.

Amb aquesta acció, que s’emmarca dins del pla de dinamització de Turisme Escolar del Baix Llobregat del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, es facilita a la comunitat educativa la possibilitat de conèixer de primera mà la gran diversitat de patrimoni i activitats que atresora la comarca especialment per als escolars de totes les edats i nivells educatius.

D’aquesta manera, persones d’equips docents podran descubrir a més de Parc Arqueològic Mines de Gavà indrets com el Castell de Castelldefels i Piratia, el Delta del Llobregat, el Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí, el Museu Palau Mercader i el Castell de Cornellà, la Cripta Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló, Catalunya en Miniatura a Torrelles de Llobregat, el Museu de Matemàtiques de Catalunya a Cornellà de Llobregat, els Museus d’Esplugues o les Coves de Montserrat a Collbató, entre molts altres.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat a més d’aquesta acció edita anualment el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat en versió online, amb més de 300 activitats per organitzar sortides escolars, esdevenint una eina clau per la dinamització de la comarca.