Per norma general el cotxe s’ha d’utilitzar de forma individual. Només una persona pot anar dins

Hi ha situacions en què utilitzar un vehicle particular com el cotxe o la moto és imprescindible. Anar al treball, a un centre hospitalari, visitar un malalt dependent o anar a un centre comercial, si no hi ha a la zona propera al teu domicili, són algunes de les situacions que es poden produir. Per contribuir al fet que el coronavirus no es propagui atén a les següents indicacions del departament d’Interior la Generalitat de Catalunya en resposta a les preguntes de la ciutadania:

-Per norma general el cotxe s’ha d’utilitzar de forma individual. Només una persona pot anar dins.

Excepcions a la utilització del vehicle particular:

-Poden anar un màxim de 2 persones si el conductor acompanya una persona que resideix al seu mateix domicili o desenvolupen la seva activitat al mateix centre de treball.

-En cas de desplaçaments permesos (centre sanitari, centre de treball o retorn a domicili) i si la persona que porta no pot conduir per les seves condicions particulars

-També està permès que un conductor porti a persones grans, menors depenents o que no tinguin autonomia.

-No està previst en les excepcions de mobilitat anar a recollir a un familiar a l’aeroport o a l’estació. Si que està previst per acompanyar a persones amb dificultats o menors.

-No es pot compartir cotxe per anar al metge amb altres persones. Només amb menors, depenents i persones vulnerables.

En cas de vehicles professionals o d’empresa

-
Pel que fa als vehicles professionals o d’empresa en activitat laboral, inclòs el desplaçament al centre de treball, no hi ha restriccions. Sí que es recomana que l’ocupació sigui la mínima possible intentant que hi hagi separació entre els ocupants dels seients (posteriors o del davanter si és furgoneta amb tres places davanteres). Es comprovarà que el vehicle està a nom de l’empresa o autònom.

Els repartidors de paquetería poden circular lliurament en el marc de la seva activitat laboral

-Es poden circular en motocicletes i bicicletes per les causes de mobilitat previstes i de forma individual.

Si tots i totes som responsables aconseguirem que aquest mal somni acabi aviat.