autobusos
Parés, Reyes, Jurado i Redondo, aquest matí a Gavà

“Avanza està incomplint de manera important molt dels paràmetres amb els que va guanyar el concurs”. És el que ha assegurat aquest matí Miguel Jurado, portaveu del Partit Popular (PP) a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), després que la seva formació presentés ahir “una moció on demanàvem un control més exhaustiu del servei dels autobusos que està donant Avanza en tot el territori Delta, i que està sent molt deficitari”.

Jurado ha assegurat que “no basta amb les dues sancions que es van aprovar ahir, entenem que s’ha de fer una auditoria més severa”, i en aquest sentit ha recordat que aquestes deficiències en el servei “van en detriment de la població de ciutats com Gavà, Viladecans, Sant Boi o Castelldefels, i afecten a un total de més de 300.000 habitants”.

Jurado ha destacat tanmateix que la moció popular “va ser rebutjada amb els vots del govern de l’AMB, format per PSC, ERC, els comuns i Junts, però nosaltres seguirem denunciant que els ciutadans no reben les prestacions de servei per la que estan pagant els tributs a la mateixa AMB. Lamentem que el govern metropolità no estigui a l’alçada del que necessiten els ciutadans, i denunciem el cinisme de l’AMB que, mentre exigeix que es paguin els tributs pel transport i fins i tot ho requereixen de manera coercitiva, després no vigilen ni controlen precisament la prestació d’aquest servei”.

Manu Reyes, president del PP a la província de Barcelona ha estat encara més contundent: “Exigim solucions immediates al problema del transport públic a la zona Delta del Baix Llobregat. No pot ser que els veïns de Gavà, Viladecans o Castelldefels, entre altres municipis, vegin com és molt difícil utilitzar el transport públic de manera correcta”.

Reyes ha explicat que “moltes vegades els veïns estan a les parades i l’autobús no ve quan toca, es suprimeixen freqüències o s’eliminen línies sense avisar a la ciutadania, i ara el despropòsit arriba als vehicles que són molt antics, estan en mal estat i, si fossin de particulars, no podrien circular per la zona de baixes emissions de Barcelona ni per les futures zones de baixes emissions en els municipis del Baix Llobregat”.

El president provincial recorda que “els veïns paguem el tribut metropolità, que significa una doble imposició simplement per tenir un habitatge, local, pàrquing o traster en qualsevol dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i a més no pot ser que, a sobre, tinguem el bitllet senzill més car de tota Espanya”.

Reyes demana “solucions ja pel tema del transport, fa falta més inversió, la gent necessita una alternativa real i eficient de transport públic, un transport públic que lamentablement els nostres veïns no poden utilitzar per les deficiències tan greus que té actualment”.

Jurado i Reyes han fet aquestes declaracions aquest matí a la C-245 a Gavà, a tocar del límit amb Viladecans, que és el lloc que han escollit els líders territorials populars per fer públiques aquestes demandes. Hi era també Mónica Parés, portaveu popular a Gavà, que ha recordat que “moltes vegades els veïns de Gavà no poden arribar a temps a treballar per culpa d’aquestes deficiències, així que volem que es compleixin els condicions per les quals es va fer la contractació amb l’empresa Avanza”.

Per últim, Fina Redondo, cap de llista del PP a Viladecans en les properes eleccions municipals del mes de maig, ha assegurat que “aquesta moció s’hauria d’haver presentat fa molt de temps perquè el servei d’Avanza no només és deficient, sinó a més perillós, cada dia s’espatllen autobusos i fins i tot hem vist alguns cremant”.