PP
Parés, Reyes y Jurado, aquest matí a la Rambla de Gavà

Segon dia laborable del 2022 i primera roda de premsa del Partit Popular (PP) de Barcelona. El partit ha escollit Gavà com a emplaçament per aquest primer contacte de l’any amb els periodistes, i per això el president provincial dels populars, Manu Reyes, ha estat acompanyat de la regidora del partit a la nostra ciutat, Mónica Parés, i també pel portaveu del PP a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Miguel Jurado.

Reyes ha aprofitat la seva primera roda de premsa del 2022 sobretot per carregar contra la política d’impostos dels governs de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Respecte al govern de la província de Barcelona, Reyes ha recordat que el seu partit “està demanat que es suprimeixin alguns dels tributs que afecten especialment als ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

Reyes ha explicat que, per exemple, “el tribut de la Mobilitat ha pujat més d’un 3% aquest 2022, i el de residus més d’un 5%”, i ha qualificat aquest escenari d’“assetjament fiscal que els ciutadans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pateixen doblement per ser ciutadans metropolitans i per ser ciutadans de Catalunya, ja que aquí tenim 19 impostos autonòmics, cosa que no passa a cap altra comunitat autònoma. Ada Colau i Pere Aragonès formen la pinça perfecta per asfixiar als barcelonins: hem vist com Colau apuja els impostos a l’Àrea Metropolitana i també com Aragonés pressiona i exigeix més als ciutadans de Barcelona”.

El president provincial dels populars ha recordat que el seu partit “ha presentat més de 100 esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya demanant millores en les necessitats reals dels barcelonins, i és que el govern català no posa l’accent en les prioritats reals dels catalans. Per exemple, es gasta 300 milions d’euros en alimentar una televisió autonòmica que només representa a una part dels catalans”.

Reyes ha tingut també paraules d’agraïment per a Parés, i de fet ha assegurat que a Gavà “el Partit Popular és l’única alternativa de govern a l’actual govern municipal liderat pel Partit Socialista. El Partit Popular és el partit que es preocupa i està al costat dels veïns, el partit que porta propostes per abaixar els impostos aquí a Gavà, i estic convençut de que d’aquí a poc temps hi haurà un canvi en aquesta ciutat”.

Parés, de la seva banda, s’ha alineat amb el seu president i ha recordat que el que ha criticat “és el que nosaltres venim criticant des de fa temps en els darrers plenaris”, i ha demanat que “no només a Gavà sinó també a tots els organismes es comenci a parlar ja i estigui a l’agenda de tots els governants aquesta baixada d’impostos que serveixi per abaixar la pressió fiscal que suporten les famílies que, desprès de la crisis sanitària i social, estant patint una nova crisis econòmica”.