PP
Mónica Parés, aquest matí a la plaça de la Pagesia

El Partit Popular (PP) de Gavà demana a l’Ajuntament de Gavà que “a partir de l’any que ve es comprometi de manera simbòlica amb el Dia Internacional del Càncer de Mama penjant un llaç rosa o amb qualsevol altra acció que es pugui dur a terme per conscienciar a la nostra ciutat”.

Són paraules de la portaveu popular, Mónica Parés, que ha fet aquesta petició atès que el passat 19 d’octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, “no es va dur a terme cap acte i a Gavà sempre se n’havia celebrat d’alguna manera, per exemple amb la il·luminació de l’Home del Mil·lenni o la de la Casa Gran. Enguany no es va fer res ni a un lloc ni a l’altre, i nosaltres creiem que és un dia important i que des de l’Ajuntament s’ha de recordar i s’ha de conscienciar a la població, independentment de les activitats relacionades amb aquest tema que després facin les pròpies entitats gavanenques”.

El PP portarà aquest prec al proper Ple Municipal d’aquest mes d’octubre, una sessió plenària en la que a més farà quatre preguntes. Una d’elles fa referència a “la concentració que es va dur a terme a la plaça Balmes el passat 8 d’octubre i on alguns dels mateixos organitzadors van reconèixer que s’havien cremat fotos del re d’Espanya. Preguntarem doncs al govern municipal quina va ser la cobertura policial que va haver en aquesta concentració i si es van obrir algun tipus de diligències contra aquestes persones que van cremar fotos del rei”.

Una altra pregunta es centrarà en la reunió que la setmana passada va mantenir el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb representants dels pagesos de Gavà i de Viladecans. Una reunió que “va tenir lloc en els nostres camps amb aquesta reclamació que sempre tenen els nostres pagesos en referència a que la pagesia s’ofega. Per tant, ara que per fi s’han reunit amb el responsable de l’ACA, preguntem quins són els compromisos que ha adquirit i, sobretot, volem saber ja quin és el calendari i el pressupost d’execució que tindran, ja que tornarà a ploure i els nostres camps tornaran a estar inundats”.

La Covid-19 serà també protagonista d’una pregunta més, ja que el PP vol saber quins són els resultats de la campanya de conscienciació que es va fer el passat mes de juliol entre els joves, i a més també preguntarà quins indicadors es van fer servir en aquesta campanya, quina valoració fa el govern municipal, i “ara que hi ha toc de queda, quines actualitzacions i quines millores es portaran a terme per conscienciar als joves de la necessitat que es quedin a casa i siguin responsables de cara a acabar amb aquesta pandèmia”.

Per últim, els populars preguntaran també per la campanya de Nadal i quines actuacions es faran “per fomentar el comerç i el consum a Gavà quan es pugui, però també per crear aquest caliu i aquest optimisme que creiem que la societat i especialment Gavà necessiten en aquests moments difícils i després d’aquest any tan dur per culpa de la pandèmia”.