El PP exposa els temes que presentaran al Ple de gener

Com cada mes, el Partit Popular de Gavà ha avançat els temes que exposaran al ple ordinari. En al sessió d’aquest dijous, la formació presentarà 2 precs, 3 preguntes i una declaració política.

Precs

Així, mostraran la seva “oposició als increments del transport públic que, després de 2 anys de congelació, ha aplicat l’ATM”. La portaveu dels populars a Gavà, Monica Parés, vol que “l’Ajuntament manifesti també aquest rebuig”, que “es demani una revisió de tarifes” i que, “a través d’una taula social, s’estudiïn possibles bonificacions per als col·lectius més vulnerables”.

Un altre prec fa referència als criteris d’ús del mòdul de la platja, que a l’estiu ocupa la Creu Roja, i a l’hivern es cedeix a l’Àrea Metropolitana per a la organització d’activitats de divulgació ambiental. Parés però, mostra la seva “sorpresa”, perquè “diumenge passat, l’espai va ser utilitzat per l’ANC en un dels seus actes per reivindicar la llibertat dels empresonats pel procés, on teixeixen amb llana groga. Volem saber si existia permís municipal, i si altres col·lectius locals en podran fer ús també”.

Preguntes

Pel que fa a l’apartat de preguntes, el populars es mostren interessats en l’impuls del turisme. Segons Parés, “si bé sabem que s’està elaborant un pla estratègic, pensem que cal ser curosos i definir ja quina mena de turisme volem per concretar les accions a emprendre”.

Les dues preguntes restants són recuperades d’altres vegades, ja que segons els populars “les situacions persisteixen”. Una està relacionada amb la presència de senglars al nucli urbà. Segons la portaveu del PP, “se n’han tornat veure a la nit. Baixen buscant menjar als contenidors. Fa uns mesos, ja vam demanar a l’Ajuntament que canviés els horaris de recollida de brossa o que es fessin accions de conscienciació perquè la gent no llancés les escombraries a qualsevol hora”.

L’altra pregunta recurrent fa referència a “la necessitat d’habilitar, durant aquestes dates, punts de recollida específics d’arbres de Nadal”. Segons Mónica Parés, “tot i que l’equip de govern no ho considera necessari, argumentant que no hi ha prou demanda, nosaltres veiem que s’acumulen aquests guarniments als contenidors. Esperem que, en els propers anys, sí ho facin, com a mostra del compromís mediambiental de la nostra ciutat”.

Declaració política

Pel que fa a la declaració política, els populars mostraran la seva “oposició a les intencions, per part de diferents grups parlamentaris al congrés, de canviar la mesura de presó permanent revisable”. Segons Monica Parés, “es tracta d’una mesura extraordinària, aplicable en casos molt greus i en diversos països europeus, que és constitucional i que compta amb el suport la societat espanyola”.