MONICA-PARES-22116

El Partit Popular de Gavà ha presentat les iniciatives que exposarà en la propera sessió del Ple de l’Ajuntament que es farà aquest dijous. Es tracta de 4 precss i 1 pregunta.

El primer d’ells fa referència a la campanya de foment del comerç que enguany, i sota el lema “Quina sort”, s’ha articulat, per primer cop, conjuntament amb d’altres municipis de la zona Delta. La portaveu dels populars a la nostra ciutat, Mónica Parés, tot i expressar la seva opinió positiva vers “tot allò que serveixi per dinamitzar el comerç de proximitat”, considera que “caldria haver incidit més en el concepte “Gavà”, més enllà del hastag #urbanshopping creat per a l’ocasió. És per això, que demanem que, en properes campanyes, s’utilitzi l’etiqueta #Gavà per fer arribar la nostra realitat de manera més propera i dinàmica”.

El segon prec és recurrent i serà per demanar que s’avanci l’hora de sortida de la cavalcada dels Reis d’Orient, perquè segons Mónica Parés, “moltes famílies creuen que es fa massa tard, sobretot pels més petits de la casa”.

Un altre prec fa referència a la festa del dia de la Constitució. “Volem que el govern municipal munti un acte de reconeixement d’aquest dia i, ara que s’atansa la celebració dels 40 anys d’ençà de la seva aprovació, que es pensi en fer una setmana amb diferents actes per difondre els seus valors, com són la convivència, la democràcia i la llibertat”, ha dit Parés.

El quart prec és en relació a les ordenances fiscals aprovades al mes passat i, on els populars es van abstenir en entendre, segons Parés, que “tot i que és cert que la majoria de taxes s’han congelat, pensem que caldria, fins i tot, rebaixar-les per reduir la pressió fiscal dels contribuents, els quals ara tot just tenen un respir amb la tímida recuperació econòmica”. El PP també vol “bonificacions per a les empreses i emprenedors que comencen el seu camí tutelats als viver del Centre de Suport a l’Empresa”.

En l’apartat de preguntes, el PP es qüestiona les mesures que el govern municipal posa en marxa per controlar la presència de senglars al Parc del Mil·lenni, en entendre que “les batudes són accions agressives” i proposa que “s’estudiïn altres opcions com la creació de corredors verds, campanyes de sensibilització entre els visitants perquè no deixin menjar en zones on es podrien acostar els animals o modificar els horaris de recollida d’escombraries”.

ple novembre 2016.pdf