PP i Cs defensaran la Constitució al Ple de dijous
Mónica Parés.

El Partit Popular i Ciutadans presentaran al Ple d’aquest mes de gener una declaració política conjunta per “mostrar la unitat del constitucionalisme a Gavà”. La portaveu dels populars, Mónica Parés, precisa que aquest posicionament té la seva raó de ser arran “del que es va dir en el debat d’investidura on uns van insultar al monarca i altres van posicionar-se contra la governabilitat del país, tot plegat amb el beneplàcit de la presidenta del Congrés i del propi Pedro Sánchez. El text demanarà al govern local que “defensi el nostre cap d’estat i que es desdigui d’actituds contra l’ordenament jurídic i la Constitució”.

3 preguntes i 2 precs

El PP també presentarà 5 iniciatives: 3 preguntes i 2 precs. La primera va en relació a l’acte celebrat dissabte a la plaça de la Pagesia per a l’ANC per reclamar l’alliberament dels polítics empresonats, en la qual, segons Mónica Parés, “s’ha utilitzat com a reclam i de manera indeguda la “G” del logo del Naturalment. Volem saber si l’Ajuntament ha iniciat les accions pertinents per investigar aquesta mala utilització del claim de ciutat”.

 Una segona pregunta fa referència a la campanya de comerç de Nadal. Parés vol saber “quin ha estat el balanç i si els canvis aplicats, com la reubicació del pessebre, ha resultat positiu”. Parés farà notar que “encara no s’ha convocat el Consell Municipal del Comerç i que des del grup municipal que representa “apostem per dinamitzar el comerç de proximitat i atraure al turisme de qualitat perquè vingui a comprar i gaudir de la nostra restauració”.

La tercera pregunta fa referència al Glòria, un temporal que Parés recorda “ha sacsejat la nostra ciutat i després d’agrair “el treball fet pels empleats públics davant la situació vol saber “si l’Ajuntament ha pres nota per poder resoldre mancances i poder estar preparats per fer front, en el futur, a situacions previsibles i “si s’ha arribat a compromisos amb altres administracions supramunicipals per reparar les zones mes afectades com la zona agrícola i la platja

En referència als precs, el PP es mostra preocupat pels plans d’ampliació de l’Aeroport perquè diuen que “caldria fer un estudi d’operativitat que tingui molt present la sostenibilitat i el respecte als veïns millorant la connexió amb altres aeroportsi que “l’Ajuntament, que sempre manifesta que cal promoure la participació ciutadana, doni veu i vot als veïns i veïnes de Gavà Mar en les reunions que mantingui amb Aena i altres institucions en referència a aquest assumpte”.

Finalment, Mónica Parés demanarà que “l’Ajuntament doni una resposta a l’associació de ball en la seva petició d’un local, ja que no poden usar el Jacme March.