PP
Parés, aquest matí a la Rambla de Gavà

El Partit Popular (PP) de Gavà preguntarà al govern municipal per “l’increment de robatoris” que, segons ells, està experimentant la ciutat. Mónica Parés, portaveu popular, ens ha explicat que “s’han incrementat els robatoris i que alguns d’ells s’han dut a terme utilitzant materials que estan a la via pública, i coneixem casos en que per exemple s’han utilitzat para-sols, les bases dels mateixos para-sols, o cadires dels bars, que utilitzen per obrir o intentar obrir comerços a la nit”. Per això els populars preguntaran al govern gavanenc “quin és el seu capteniment d’aquest mètode que estan utilitzant els lladres, i quines són les mesures que volen aplicar”.

Aquesta serà una de les cinc preguntes que Parés formularà al govern local en el Ple Municipal d’aquest mes d’abril. També preguntarà pels ajuts que l’Ajuntament va atorgar a diversos comerços en el marc de la pandèmia: “Molts comerços van rebre ajuts de l’Ajuntament per poder mantenir-se, i a causa de la pandèmia molts van haver de tancar, i altres han re-obert. L’Ajuntament va fer un pla de reactivació, “Més que mai Gavà”, i dins d’aquest pla un dels eixos era fomentar el comerç local, així que volem saber quina valoració fa d’aquest pla tenint en compte els comerços que van tancant, els que obren, i quin és el tipus de comerços que s’estan establint de manera massiva a Gavà”.

Una tercera pregunta dels populars fixarà el focus en “les paneroles que cada any s’acaben convertint en una plaga a moltes zones de la ciutat, de fet aquests dies ja hem pogut veure paneroles en alguns carrers. Així doncs, preguntarem quines actuacions de prevenció s’han fet ja, i és que nosaltres sempre hem demanat que es facin actuacions de prevenció i no quan ja trobem aquests insectes entre nosaltres”.

Els populars també preguntaran al govern municipal “quines actuacions estan previstes a les platges en relació a les tempestes i el canvi climàtic, quin és el seu calendari d’execució i quin és el pressupost que haurà de pagar cadascuna de les administracions, més encara aquest any que hi haurà una zona de platja destinada als gossos i clar, nosaltres estem perdent també una part de litoral important on hi havia molta gent que venia de fora”.

La cinquena i darrera pregunta versarà sobre la Diada de Sant Jordi a Gavà, una diada “que des del Partit Popular sempre hem dit que ha de ser la Diada de Catalunya perquè és una Diada que uneix i una Diada de convivència, així que volem que el govern faci la seva pròpia valoració de com ha anat aquesta Diada de Sant Jordi en la que creiem que han participat menys entitats, menys comerços, i en la que els partits polítics estàvem una mica desvinculats de la resta de paradetes que hi havia a la Rambla”.

El Ple Municipal es celebra el dijous, 28 d’abril, a partir de les 18:00 hores, i de nou ja en format presencial després de les tasques que s’han portat a terme en les darreres setmanes per adequar la sala per a poder realitzar vídeo actes.