PP
Parés, aquest matí a la plaça Batista i Roca

El Partit Popular de Gavà (PP) demana al govern municipal que les nostres platges s’adaptin per tal que puguin ser gaudides per persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’una petició que els populars gavanencs presenten conjuntament amb els seus companys de Castelldefels i d’Esplugues de Llobregat, i que compta també amb el suport de l’entitat Esplugues sense barreres.

Segons Mónica Parés, portaveu dels populars gavanencs, “demanem que les nostres platges metropolitanes estiguin adaptades, i per això volem que l’ajuntament adquireixi unes cadires de rodes especials per poder arribar fins la sorra”. Les necessitats d’aquest col·lectiu, però, no acaben aquí, ja que “també necessiten que s’adapti tot l’entorn, per exemple que les tauletes arribin fins el final del mar per tal que puguin banyar-se amb més autonomia”.

Parés ha destacat que amb aquest tipus de mesures, a més, “no patirien, com els va passar el passat estiu, les restriccions de la Covid, ja que hi havia moltes platges amb problemes per moure’s, i així ells també podrien gaudir de les nostres platges”.

El PP formularà aquest prec en el proper Ple Municipal d’aquest mes d’abril, on també faran quatre preguntes al govern de la ciutat. Una d’elles està relacionada directament amb la gestió que s’ha fet de la Covid: “Preguntarem quins ajuts directes ha rebut l’Ajuntament de Gavà del govern d’Espanya per fer front a la pandèmia i a les seves conseqüències tant sanitàries com econòmiques i socials . Fa més d’un any que va començar la pandèmia, i han estat sobretot els ajuntaments els que han hagut de fer front als ajuts que s’han entregat a la ciutadania, així que volem saber què s’ha fet des d’altra administració, la del govern espanyol, que és la que pitjor ha gestionat aquesta pandèmia”.

Encara en relació amb la pandèmia, els populars recorden que “una de les primeres mesures adoptades per Gavà va ser el tancament dels centres cívics, però entenem que, una vegada la gent gran ja està sent vacunada, hem d’anar tornant a la normalitat i adaptant aquells espais que ells visitaven, així que preguntarem quines accions s’estan duent a terme per adequar els casals de la ciutat per tal que la gent gran pugui tornar socialitzar i a fer una vida normal amb els seus amics”.

La tercera pregunta fa referència a ensenyament, en concret a la pre-inscripció escolar que a Gavà “té una franja d’edat que és de districte únic i altra que està segregada entre el centre de la ciutat i Gavà Mar, així que preguntarem al govern de la ciutat com valoraria que s’ampliés el districte únic a tota la ciutat en defensa de la llibertat dels pares d’escollir el centre on han de portar als seus fills”.

La quarta i darrera pregunta que faran els populars és una que “fem tots els anys, ja que tots els anys passa per Gavà la Volta Ciclista a Catalunya i mai fem la rebuda que creiem que es mereix. Enguany ha tornat a passar per Gavà, així que tornarem a preguntar al govern municipal perquè sempre oblida aquesta possibilitat que tindríem de donar a conèixer la nostra ciutat als mitjans de comunicació que cobreixen la Volta i també a tots els participants quan passin per Gavà”.

El Ple Municipal d’abril es celebrarà per videoconferència el dijous, 29, a partir de les 18:00 hores. L’ordre del dia es pot consultar aquí, i la sessió plenària es pot seguir a través del YouTube de l’Ajuntament de Gavà.