PP
Mónica Parés preguntarà quins recursos s’han destinat en pandèmia als joves

El Partit Popular (PP) de Gavà vol saber quins recursos s’han destinat en pandèmia als joves. Mónica Parés, portaveu dels populars, preguntarà doncs al govern municipal per aquesta qüestió en el proper Ple Municipal de juny. La popular recorda que “l’Ajuntament va posar en marxa un servei, Gavà t’ajuda, destinat a la gent gran i desenvolupar tasques d’ajuda com ara anar a fer la compra o arreglar electrodomèstics. Però s’ha vist que al llarg d’aquests mesos hi ha altra col·lectiu, que són els joves, que ha estat també afectat pel confinament, sobretot a nivell emocional. Per això preguntarem al govern municipal quines accions s’han dut a terme per oferir serveis d’ajuda als joves, quins recursos s’han destinat, i quina difusió s’ha volgut fer per tal que els joves rebin aquesta atenció que mereixen”.

Relacionat també amb la pandèmia, Parés destaca que “hi ha molta gent, usuaris habituals dels CAPs, que es queixa perquè les visites segueixen sent telefòniques, i sobretot a la gent gran aquestes visites telefòniques no els hi donen la garantia i la seguretat d’una visita presencial. Sabem que salut és competència de la Generalitat de Catalunya, però preguntarem al govern municipal quines accions ha dut davant de la Generalitat per tal que s’obrin una altra vegada les visites presencials als CAPs de la nostra ciutat”.

Respecte als precs que els populars porten al Ple d’aquest mes de juny, el primer d’ells fa referència a la pantalla gegant de vídeo que està instal·lada al Parc de la Torre Lluc. Parés recorda que “està instal·lada en un espai obert al aire lliure, que és el que es recomana en aquests moments de la pandèmia, així que demanem que en aquesta pantalla gegant es puguin veure els partits de l’Eurocopa i també altres activitats com els Jocs Olímpics de Tòquio que comencen d’aquí a pocs dies”. Tal i com apunta la portaveu popular, aquesta “seria una manera de que la gent estigués a l’aire lliure, que es torni a socialitzar, i també és una manera de fomentar l’esport a la nostra ciutat”.

El PP també demanarà “que es redueixin les taxes que s’han de pagar per casar-se en determinats equipaments de la nostra ciutat, on tenim preus que van dels 75 als 300 euros. Sabem que moltes parelles ho han passat malament en aquesta pandèmia perquè volien casar-se i no han pogut fer-ho, i ara que es tornen a recuperar els casaments demanarem també que es busquin altres espais a la nostra ciutat per tal que les parelles que es vulguin casar ho puguin fer en equipaments a l’aire lliure, ja que no tenim cap equipament d’aquestes característiques a Gavà per dur a terme aquests casaments”.

Per últim, els populars preguntaran “quantes famílies s’han adreçat a l’Ajuntament per demanar ajuda per poder pagar un servei tan bàsic i tan essencial i tan digne com ha de ser el poder tenir llum”.

A banda de tot això, Parés ha anunciat que presentaran conjuntament amb el grup municipal de Ciutadans una declaració política “contra els indults que el govern de Pedro Sánchez ha atorgat a les persones que van trair la nostra Constitució i van voler desestabilitzar la nostra democràcia l’any 2017”.