PP
Mónica Parés, aquest matí davant l'Ajuntament de Gavà

El Partit Popular (PP) de Gavà demana al govern municipal que “es facin campanyes sobre la nova normativa d’ús de vehicles de mobilitat personal entre els principals usuaris d’aquest tipus de vehicles, que són els joves”, tal i com ens ha explicat la portaveu de la formació, Mónica Parés.

La regidora recorda que “a principis d’aquest 2021 s’ha aprovat una nova normativa que afecta a aquests nous sistemes de mobilitat, especialment als patinets elèctrics i als segways”, i tot i que “sabem que aquesta normativa s’ha fet arribar a la ciutadania a través de les xarxes socials, demanem que es facin campanyes orientades als joves tant als centres educatius com als equipaments municipals visitats per aquest col·lectiu”.

Aquest serà un dels dos precs que els populars presentaran en el Ple Municipal d’aquest mes de gener. L’altre serà “s’incrementin i es reforcin les campanyes de civisme ja que, tot i que l’Ajuntament n’ha fet moltes en els darrers anys, veiem que no tenen tota l’eficàcia que haurien de tenir, sobretot pel que fa a propietaris incívics i irresponsables de gossos, i cada dia trobem actituds poc cíviques als nostres carrers”.

A banda d’aquestes dues peticions, els populars formularan tres preguntes en el Ple. Una serà “sobre ocupació, ja que a partir del nou reial decret llei de 19 de gener hi ha més permissivitat a l’hora de permetre una ocupació i no es desocuparà aquelles persones que no entrin amb violència en un habitatge, així que preguntarem al govern municipal què farà per tal que, a banda de complir amb aquesta nova normativa, també es protegeixi la propietat privada dels habitatges que hi ha a la nostra ciutat”.

El PP també preguntarà “quines previsions i quins operatius es van fer abans dels darrers temporals de fred, pluja i vent, tenint en compte que estaven prevists abans, i sobretot preguntarem pels efectes pel que respecta a la protecció de les persones més vulnerables i sobre bens immobles de la nostra ciutat”. Finalment, els populars també preguntaran al govern municipal sobre la seva opinió respecte al “protocol de la Generalitat en l’àmbit educatiu, especialment el que s’està duent a terme després de les vacances de Nadal on la solució única que es va proposar va ser posposar tres dies l’inici de les classes”.

El Ple Municipal de gener, el primer de l’any 2021, es celebrarà de manera telemàtica el dijous 28 a partir de les 18:00 hores. Parés ha lamentat que s’hagi de continuar fent d’aquesta manera “ja que la situació sembla que no millora gaire”.