Preestrena a Gavà del documental Recuérdame
Codina amb el músic Juanjo Cobacho, a Gavà.

El proper 21 de setembre és el Dia Mundial de l’Alzheimer i concidint amb l’efemèride Gavà acollirà la preestrena del documental “Recuérdame, el principio de la desconexión” de José Codina on relata la història personal de la seva mare a la qual va cuidar i que ja va morir a causa d’aquesta dura malaltia.

Per a Codina el projecte pretén “fer visible la realitat d’un pacient amb Alzheimer i conscienciar la gent per tal que sàpiguen què hi ha darrere d’aquesta malaltia. A la vegada també es vol mostrar el patiment dels cuidadors”.

Els records de les persones amb Alzheimer es van esborrant i José Codina, qui ho ha viscut en primera persona, explica que és “molt dur” quan “la teva mare ja ni et reconeix”.

Codina assegura que ha trobat “molts suports” i ha rodat amb diferents personalitats com Ahikar Azcona, actor de la Casa de Papel, les cantants Gisela, Nekane Iber o el Dj Pujol, tot intentant “posar a persones vinculades amb l’Alzheimer o que tenen familiars amb aquesta malaltia”. L’obra ha estat rodada en diferents indrets d’Espanya, entre ells a la nostra ciutat i hi han participat, entre d’altres membres de la Policia Municipal i el músic Juanjo Cobacho, integrant de Medina Zahara, qui ha composat un dels temes de la pel·lícula.

Quant a les ajudes i el coneixement que es té de la malaltia, Codina creu que l’Alzheimer “és una malaltia molt oblidada i està molt apartada” raó per la qual, cal conscienciar la gent i es necessiten més suports”.

Missatge de suport i tendresa

La cinta, segons el seu productor, “pretén donar escalf als malalts, estar al seu costat, viure el dia a dia, fer-los fotos i sobretot, tenir paciència” i tot i que admet que “és dur acceptar-ho al principi” precisa que “el documental és bonic perquè és la meva mare i es podrà veure la realitat que he viscut al seu costat”

José Codina espera que el film es pugui veure per cines i auditoris d’arreu d’Espanya i acabi en les plataformes digitals.

Escolta aquí l’entrevista a Codina a Ràdio Gavà