Nerea durat el pregó a la plaça Major
Nerea durat el pregó a la plaça Major

Durant quatre dies les activitats del programa de la Festa Major de Sant Pere arribaran a tots els racons de la ciutat. El tret de sortida a la celebració va anar a càrrec de la cantant gavanenca, Nerea Rodríguez, que va llegir el pregó davant una plaça Major plena de gom a gom. La música de la Marxing Band del Taller de Músics, va acompanyar aquest inici de Festa,

En el seu pregó, una emocionada Nerea va oferir unes pinzellades del seu sentiment com a gavanenca, va explicar com estima la ciutat, cadascun dels seus racons, les seves costums i les seves festes i tradicions. Va assegurar que des de ben petita s’havia imaginat vivint a Gavà, però “ ara, la vida m’ha portat per altres camins i reconeix que sóc molt feliç però per a mi, Gavà, sempre serà la meva llar. També crec que això és perquè Gavà és una ciutat molt inclusiva, sempre ens fa sentir particeps de tot” . A continuació va enumerar el feliç que era ballant amb Sonaquetomba vivint la màgia de la cavalcada o la bogeria del Carnestoltes.

Nerea va agrair a l’alcaldessa i l’Ajuntament “la invitació de concedir-me l’honor de ser la pregonera” i per fer de “Gavà una ciutat millor, que la porteu d’una manera meravellosa i jo em sento molt orgullosa” . Va aprofitar per dir que “si l’any que ve em comptes de Fangoria em voleu contractar a mi jo estaria encantada i crec que la ciutat també”. Nerea va cloure el pregó cantant Quédate conmigo la cançó que va interpretar a OT 2017 i que va rebre els elogis de la crítica musical.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va dir que “aquesta és una Festa Major que la treballem des del cor, des de la passió i des del sentiment d’orgull que tenim per la nostra ciutat. Això ho fem possible moltes persones. Una Festa Major on trobareu de tot, per a totes les edats i per a tots els gustos”.

L’alcaldessa va animar a tothom a participar dels quatre dies de Festa: “Només us demano una cosa que la gaudim, que la disfrutem amb civisme i amb respecte. Hem de tenir cura de la ciutat i mantenir actituds tolerants. Que siguin unes festes de respecte i de convivència, lliures de sexisme i lliures també d’actituds discriminatòries”.

Abans del pregó es van inaugurar dues exposicions. D’una banda, la mostra “Mar” de l’Escola de Belles Arts Francisco Valderrama, a la biblioteca Josep Soler Vidal, i de l’altra, “L’art no té edat”, a la sala d’actes del Museu de Gavà.

Quatre dies d’activitats

La música tindrà protagonisme i durant aquests dies hi hauran 15 concerts de jazz, pop, rock i rumba catalana que per primer cop serà present en la programació musical. El concert estrella vindrà de la mà de Fangoria el dia 29 de juny a les 23.00 a la plaça de Francesc Macià. Un concert on el mític grup presentarà el seu nou treball “Extrapolaciones y dos preguntes 1989-2000”, el 13è àlbum, que coincideix amb el 30è aniversari del duet. Es tracta d’un show audiovisual en què interpreten les noves versions i els grans èxits de sempre de la banda.

Un altre de les novetats és la programació del Petit Sant Pere que trasllada bona part de les seves activitats a l’entorn del Parc del Mil.linni i l’Auditori Marc Grau i s’amplien els concerts emmarcats dins la Festa Jove.

Altres propostes que contempla el programa de Festa Major estan relacionades amb les activitats de cultura popular amb cercaviles, el ball de rams, correfocs, les havaneres, els castells, el xerinol.lis, la trobada de puntaires, les matinals de cinema, la mostra d’entitats i cases regionals, activitats esportives i dansa. D’altra banda, el Castell de focs tindrà lloc el divendres 28 a les 23.30 a la platja de Gavà. Com cada any, l’Ajuntament posa disposició dels gavanencs i gavanenques un servei gratuït d’autobusos.

Per tercer any consecutiu i sota el lema “El sexisme i la lgtbifòbia no estan convidats a la Festa” es desenvoluparan, accions per evitar conductes sexistes sobretot al voltant d’activitats que impliquen el jovent. Durant els concerts s’incrementa en 10 el nombre d’agents de seguretat i es repartiran fulletons explicatius.