David Rabadà i Vives. (Fotografia d'arxiu)
David Rabadà i Vives. (Fotografia d'arxiu)

“Prejuicios y evolución humana. Un viaje de 6 milones de años” serveix al paleontòleg i divulgador científic David Rabadà per aclarir els prejudicis i denunciar els interessos que s’amaguen a l’hora d’explicar l’evolució humana. Es tracta d’una obra desmitificadora de David Rabadá i Vives, vinculat estretament a l’Institut de Bruguers on ha exercit com a profesor durant molts anys.

La Biblioteca Josep Soler Vidal i la llibreria Pelegrí convinden a la presentació del llibre que tindrà lloc a partir de les 18,30 hores de forma virtual a través de l’Instagram Live Biblioteques de Gavà a carrec de l’escriptor Alberto Villanueva.

Per a la directora de Catalunya Vanguardista, Eva Serra, aquest llibre “denuncia els prejudicis i interessos explicant l’evolució humana. David Rabadà revela en aquest treball les flaqueses d’algunes impostures que transformen les evidències en fal·laces i rendibles arguments” . Per al professor emèrit de la Universitat de les Illes Balears, el Dr. Camilo José Cela Conde, “els prejudicis ens envaeixen i d’aquí el mèrit d’aquest llibre ja des del seu inici. Aclarir els prejudicis i denunciar els interessos és el favor més assenyalat que se’ls pot fer als lectors. Benvingut sigui el llibre de David Rabadà”. També remarcable és l’opinió del professor de Paleobiologia de la Universitat Autònoma de Madrid, el Dr. Francisco José Poyato Ariza, que explica que “el tema proposat pel Dr. Rabadà resulta enormement estimulant, ja que els prejudicis en evolució humana són un tabú. Resulta molt agosarat i oportú escriure un llibre així en aquest momento”.

El libro publicat per Editorial Ediciones Canalla està a la venda al preu de 20 euros.

Biografia

David Rabadá i Vives, té 53 anys. Paleontòleg i divulgador científic, es va doctorar en Ciències Geològiques el 1995 per la Universitat de Barcelona amb el CSIC. Ha publicat multitud d’articles tècnics sent els últims molt crítics amb algunes interpretacions realitzades a Atapuerca. Ha rebut diferents premis com els Fundación Eduard Fontseré de ciencias (1996), la mención especial en el UPC de Ciencia-ficción (1999), el Albert Pérez Bastardas de periodismo científico (2003), el Premio de Natura Ciudad de Valls (1992 y 1995) y el Ciudad de Viladecans de narrativa (2005). Es también autor de los libros Un Déu per als Ignorants (2000), Les Cinc Cares de la Tierra (2005), ¿Educar? Educamos Todos (2007), ¿Quién fracasó con el Fracaso Escolar? (2008), Cristo Mito al Desnudo (2015), COVID, crisi o oportunitats (2020) y es coautor de Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente (2008). Actualment és professor de Ciències Geològiques, acadèmic de l’ACVC, redactor a Catalunya Vanguardista, i responsable de comunicació de Professors de Secundària.