Premi Golden Adobe Global de Teheran per a Gavà

La plataforma digital “Més que Mai, Comerç de Gavà” ha estat guardonada en la cinquena edició del premi Golden Adobe Global de Teheran. La iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Gavà per dinamitzar i donar suport al sector comercial, de serveis i restauració de la ciutat durant l’emergència sanitària provocada per la COVID, ha rebut una de les dues mencions de la categoria d’Economia Urbana, Inversió i Emprenedoria.

Golden Adobe Global de Teheran és un premi internacional per a projectes i pràctiques conglomerats de ciutats, regions i comunitats locals de tot el món que té l’objectiu de reunir experiències d’èxit que contribueixen al reconeixement de la importància vital de la governança local i la gestió urbana en la promoció de l’entorn socioeconòmic, la sostenibilitat i la promoció de la pau i la salut, que és el punt focal final en el benestar dels ciutadans. El premi és coorganitzat per l’Alcaldia de Teheran, l’Associació Mundial de Grans Metròpolis (Metròpolis) i ONU-Hàbitat.

L’ambaixada d’Espanya a Iran va ser l’encarregada de recollir el premi el passat 26 de gener durant la gala de lliurament celebrada a Teheran, i ha comunicat la notícia i traslladat a l’Ajuntament de Gavà les seves felicitacions per l’important guardó.

En aquesta cinquena edició han participat 541 projectes d’arreu del món. D’aquests, hi va haver 296 projectes internacionals, 58 països i 194 ciutats participants. S’hi van seleccionar 21 projectes, 7 dels quals van rebre les estàtues del premi i 14 van rebre mencions. Enguany, els reconeixements s’han volgut centrar en diferents metodologies i solucions utilitzades pels territoris per fer front a la pandèmia de Covid-19.

A l’hora de lliurar les distincions, el jurat ha tingut en compte criteris com la localització dels projectes, que siguin generalitzables, la innovació i creativitat, la sostenibilitat, la resiliència, la inclusió, la participació, l’eficiència i eficàcia, així com la transparència i la nova tecnologia.

Uns valors que reuneix el projecte impulsat per l’Ajuntament de Gavà per donar suport al sector del comerç, la restauració i els serveis de la ciutat, que s’han vist greument afectats per les restriccions per contenir la propagació de la Covid. “Més que Mai, Comerç de Gavà” es va posar en marxa el passat abril, coincidint amb el confinament domiciliari.

A través de la plataforma en línia, accessible des de tots els dispositius, la clientela pot comprar vals per un determinat import i posteriorment bescanviar-los per productes o serveis als establiments. També inclou un directori de l’oferta comercial de la ciutat, i la relació d’establiments que ofereixen servei a domicili. Actualment, compta amb més de 170 comerços participants i més de 8.000 persones usuàries.

A la mateixa categoria que Gavà, també han estat guardonades les ciutats de Qazvin (Iran) i Issy-les-Moulineaux (França), pels projectes Renaixement de l’artesania antiga (primer premi) i Mapa interactiu d’empreses locals (menció), respectivament. En anteriors edicions del premi també havia rebut el distintiu l’Ajuntament de Barcelona amb el projecte del Mercat dels Encants.

posteriorment bescanviar-los per productes o serveis als establiments. També inclou un directori de l’oferta comercial de la ciutat, i la relació d’establiments que ofereixen servei a domicili. Actualment, compta amb més de 100 comerços adherits i prop de 5.000 persones usuàries.

 

A la mateixa categoria que Gavà, també han estat guardones les ciutats de Qazvin (Iran) i Issy-les-Moulineaux (França), pels projectes Renaixement de l’artesania antiga (primer premi) i Mapa interactiu d’empreses locals (menció), respectivament.