tasca solidària

La tasca solidària del Club Voleibol Gavà ha tingut un merescut reconeixement: la Federació Catalana de Voleibol li ha atorgat el premi “Club amb valors”, dotat amb 1.000 euros. Aquest premi valora la col·laboració del club gavanenc amb l’entitat sense ànim de lucre OR Asociación, que lluita per donar visibilitat a un tipus de càncer infantil molt poc freqüent, la histiocitosi de cèl·lules de Langerhans. El premi està dotat amb 1.000 euros, una quantitat que el club ha donat íntegrament a OR Asociación.

El club gavanenc “fa quatre anys que treballa amb aquesta entitat sense ànim de lucre”, ens explica Jaime Sierra, president del Club Voleibol Gavà. “Totes les nostres forces estan abocades en ajudar a aquesta entitat, fem actes periòdics per recaptar fons que els donem íntegrament, i l’origen d’aquesta col·laboració rau en el fet de que el fill d’una de les nostres entrenadores pateix aquesta malaltia. En el moment en el que vam saber això vam decidir orientar els nostres esforços en ajudar i recolzar a aquesta entrenadora i el seu fill”.

El president del club esportiu gavanenc assegura que és importantíssim que les entitats esportives s’impliquin en projectes solidaris com aquest perquè “si l’esport és salut, la salut és això també, i sense salut no tenim res. De fet, aquest nen malalt està també jugant en un club i fa esport, i nosaltres hem de recolzar això i donar veu a aquestes malalties, com a club esportiu hem d’ajudar a que es trobin solucions a aquestes malalties, hem de treballar i col·laborar per tal que avancin les investigacions”.

Segons destaca Sierra, tot el club està implicat en aquesta col·laboració, no només la junta directiva: “Nosaltres cada any, en la festa de cloenda de temporada del club, fem una rifa solidària per recaptar diners per aquesta entitat, i hi col·labora tot el club sencer. A més, dintre del nostre projecte de temporada està aquesta col·laboració, i nosaltres informem als pares dels detalls de tot això, els informem d’on treballa el club més enllà de la gestió burocràtica i esportiva del dia a dia de l’entitat”. D’aquesta manera, el Club Voleibol Gavà vol que “tothom sàpiga que l’entitat treballa amb aquests valors, i també volem que la gent s’apunti a col·laborar no només en aquest, sinó en qualsevol projecte solidari”.

És el primer any que la Federació Catalana de Voleibol atorga aquest premi, un guardó que “vol incentivar que els clubs catalans s’engresquin en aquest tipus d’activitats solidàries”, reconeix Sierra, que també és membre de la junta directiva de la Federació. El premi es va atorgar no només al club gavanenc, sinó també a altres que, com el gavanenc, treballen en causes solidàries, i la dotació econòmica “vol enfortir i recolzar a les causes solidàries dels clubs catalans” . El premi es va atorgar en el decurs de la Festa del Vòlei Català que va tenir lloc el passat 20 de desembre, tot i que el club gavanenc no ha fet públic a les seves xarxes socials fins ara.

tasca solidària