Vídeo: Josep A. Moreno/ Juanjo Carrasco

Bel & Bel guanya el primer premi dels Delta

L’empresa de Gavà Millenium Baby s’ha endut el segon premi i Prima-Derm el cinquè. Grup Arqteria i Ion One han resultat finalistes

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà ha acollit l’acte de lliurament de l’11 edició del Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials. Uns guardons impulsats pels ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi i Viladecans i que enguany es dividien en dues categories.

 

A l’apartat de Millor Iniciativa Empresarial el primer premi, dotat amb 3.000 euros i un paquet de serveis per a la gestió i promoció empresarial, ha estat per l’empresa Bel&Bel de Viladecans, un estudi-taller que a partir de la reutilització, utilitzant materials de desballestadores i deixalleries, creen objectes innovadors i funcionals amb cuidades línies de disseny. Jesús i Carles Bel, que en són els seus creadors i responsables, expliquen que “rebre aquest reconeixement ens ha sorprès però estem molt contents, perquè hi havia candidats potents, comparats amb nosaltres que som bastant humils i fem el que podem. De fet, ens considerem més treballadors que no pas emprenedors, i cada dia ens esforcem molt per tirar endavant.”

 

El segon premi, dotat amb 1.000 euros i un paquet de serveis per a la gestió i promoció empresarial, ha estat per l’empresa de Gavà Millenium Baby, SL dedicada a la distribució al major d’articles de puericultura a Espanya, Portugal i Andorra. El gerent d’aquesta firma, Josep Maria Vallès, deia sentir-se “encantat” tot precisant que “un reconeixement públic sempre agrada. El que més il·lusió em fa però, és que és un premi per als treballadors i col·laboradors, perquè al final són ells, amb el seu treball diari els qui ens fan créixer i ser millors”.


El tercer, quart i cinquè premis, que rebran un paquet de serveis per a la gestió i promoció empresarial, han estat per les empreses Sunco Energias Renovables SLU (serveis d’enginyeria amb energies renovables) del Prat de Llobregat, Innovació i Recerca Industrial i Sostenible SL (empresa internacional privada dedicada a dissenyar solucions de R+D+I i d’enginyeria avançada) de Castelldefels i Prima-Derm, SLU (investigació, desenvolupament, disseny, fabricació i comercialització de productes finals cosmètics) de Gavà, respectivament. Sandra Carmona, que responsable de comunicació de Prima-Derm, explica que se senten “molt il·lusionats amb aquest premi que ens dóna una injecció de vitalitat per seguir treballant i apostant per la innovació”.

 

De la seva banda, les empreses Led BCN del Prat (fabricants i distribuïdors de tecnologia LED per a la il·luminació tant arquitectural com decorativa) Arqteria Grup de Gavà (serveis per la construcció especialitzada en la sostenibilitat, ajust del cost i manteniment d’eficis) han rebut una menció especial.

 

A la categoria de Millor Iniciativa Comercial, el primer premi dotat amb 2.000 euros i un paquet de serveis per a la gestió i promoció empresarial ha estat per l’empresa de Viladecans Embotits Olivé dedicada a la fabricació i comercialització d’embotits d’alta xarcuteria elaborats sense conservants ni colorants. El seu responsable Eduard Vila Olivé diu que “no m’esperava en absolut guanyar. M’he quedat molt parat, però alhora estic realment feliç. Ara es tracta de seguir treballant”.

 

El segon i tercer premi, consistent en un paquet de serveis per a la gestió i promoció empresarial, han estat per les empreses Runnering, SL de Viladecans ( servei global i integral en el món de l’esport, especialment en runnering) i Eduardo Castillo de Sant Boi (disseny, fabricació, comercialització i distribució d’espardenyes per a núvies).

 

En aquest apartat han rebut mencions especials: ION ONE de Gavà (dedicada a la Cultura del Benestar i Performance Esportiva a través de la creació, fabricació i comercialització de tecnologia tèxtil) i Pastisseria Roca de Viladecans (compaginen tradició artesanal amb innovació creant postres individuals).

 

L’Alcalde de Gavà, Joaquim Balsera ha volgut extensiva la seva felicitació, “no només als guanyadors, sinó a tots els emprenedors pel seu esforç i treball diari. En aquest moments difícils resulta especialment important veure experiències en positiu i d’èxit que són fonamentalment fruit de la dedicació personal”. Balsera, en la seva intervenció, va defensar “l’existència del premis i de la col·laboració entre les institucions del nostre territori per impulsar polítiques conjuntes i efectives que ens permetin materialitzar projectes per superar les dificultats actuals i tirar endavant”. Per Balsera, “la Zona Delta, per la seva privilegiada ubicació, té grans potencialitats per ser el motor econòmic de Catalunya”.


Els Premis Delta a les Millor Iniciatives Empresarials tenen per objectiu donar suport i reconeixement a la posada en marxa de noves empreses per l’aportació que fan a les ciutats de les corporacions locals convocants. D’altra banda, volen donar valor destacat a la capacitat d’innovació, a la creació de llocs de treball i a qualsevol iniciativa que constitueixi un potencial dinamitzador del territori del Delta del Llobregat.