Premis Nostra Senyora de Brugués 2018
Foto de família amb els premiats.

La Fundació Nostra Senyora de Brugués de Gavà ha lliurat, aquest dissabte, els seus tradicionals premis anuals a persones i entitats que destaquen per la seva tasca en benefici de la comunitat. El premi principal de la Fundació d’aquest 2018 ha estat, a títol pòstum, per a Melcior Olivella Campmany com a principal impulsor i creador de la pròpia Fundació a finals dels anys 80. Bona part de la seva família va ser present en aquesta gala i, un dels seus fills, va mostrar el seu “profund agraïment per aquest reconeixement” a la figura del seu pare qui, segons va explicar, “des de l’empresa que va crear, sempre es va desviure per ajudar als qui li ho demanaven, perquè deia que la vida havia estat generós amb ell i, per tant, era de justícia ser generós amb els altres”. Durant aquest mateix acte, celebrat al Casal de Cultura American Lake, l’Agrupació de jugadors veterans del CF Gavà també va ser-hi present, donat que Olivella va formar part de la plantilla durant els anys 70, i van lliurar a la família una pilota signada i un ram de flors.

La resta de guardons van ser, en l’apartat col·lectiu, per al Grup Ecologista les Agulles per la seva tasca “en benefici de la preservació del medi ambient” i que, enguany, celebra el seu desè aniversari. L’entitat va agrair el premi, dotat amb 700 euros, i va precisar que “aquests diners serviran per sufragar les nostres properes lluites” precisant que els preocupa “la contaminació de la riera dels Canyars, la tala d’arbres a la zona del Castell de Castelldefels i el Pla de Ponent”.

La Fundació també va concedir medalles especials de mèrit per la seva tasca de voluntariat a Ana Sánchez i a Rosa Mª Llauradó.

Durant la vetllada es va resumir l’acció de la Fundació en els darrers mesos col·laborant, per exemple, amb l’Ajuntament en diferents campanyes com la recollida de joguines per Reis o l’atenció domiciliària. També han participat en ajuts escolars, en el pagament de lloguers a persones en risc de desnonament i fent aportacions a diferents obres socials i a entitats com ADISGA.

Canvis organitzatius

Així mateix, la junta actual va presentar la renúncia dels principals càrrecs, entre ells el del president, Josep Blay, qui va assegurar que, tot i plegar, tant ell com els companys seguiran “vinculats al projecte”. La nova presidenta és Maria Brugués Pla Cabo, qui va subratllar que afronta el repte “amb empenta i una gran il·lusió”.

 El tinent d’alcalde de l’Àmbit de Benestar i Acció Social, Germán Barrena, va felicitar els guardonats i va lloar “la gran tasca que fa la Fundació” precisant que “es tracta d’un exemple de la xarxa àmplia i diversa d’entitats amb la qual compta el nostre municipi i que ens fa sentir molt orgullosos”. Barrena els va encoratjar a “seguir treballant” i va assegurar que, “des de l’Ajuntament us continuarem donant suport”.

Durant l’acte també es va poder gaudir de l’actuació del duet Musical Soulmates, que hores d’ara ultima els detalls del seu tercer treball, i que va interpretar 6 peces.