actituds incíviques
Presec i Policia Municipal, coordinats contra les actituds incíviques

L’empresa municipal Prestació de Serveis al Ciutadà (Presec) i la Policia Municipal actuen de manera coordinada per tal de perseguir les actituds incíviques a la via pública. En concret, el cos policial fa un seguiment exhaustiu d’aquells punts negres detectats pels operaris de Presec on s’acumula més brutícia al carrer al voltant dels contenidors de brossa.

Rosa Maria Fernández, tinenta d’alcalde de Ciutat i Territori de l’Ajuntament de Gavà, ha explicat aquest matí que “és una responsabilitat de tots ser cívics i cuidar l’espai públic, i per això des de l’Ajuntament s’estan prenent mesures per tal que Presec i Policia Municipal treballin de manera coordinada amb l’objectiu d’intentar evitar comportaments incívics que al final el que fan és abocar més recursos públics que són de tots”.

D’una banda, els operaris de Presec “tenen ordre de trucar a la Policia quan vegin a una persona amb un comportament incívic, i llavors ve la Policia i intentarà en el mateix moment sancionar a aquella persona”. Presec, d’altra banda, “com que fa la recollida de brossa de tota la ciutat, té controlats aquells punts negres on es reiteren aquests comportaments incívics, així que passen a la Policia un informe i els agents fan un seguiment d’aquests contenidors per detectar a les persones que ho fan malament i prendre les accions pertinents per sancionar-les”.

Les sancions quan es detectin aquestes actituds incíviques poden anar “des dels 100 i fins els 1.500 euros en funció de si la persona és reincident en aquest tipus de conductes incíviques”, tal i com ens explica José Luís Alcobendas, sergent de la Policia Municipal de Gavà. Alcobendas adverteix que els agents “iniciem una investigació, en funció dels informes que rebem de Presec quan recullen els residus, per veure si podem localitzar a la persona o a l’empresa que ha fet l’abocament, veiem si han deixat algun tipus d’identificació per poder-lo localitzar, i llavors el sancionem”.